Υπάρχει ευτυχισμένη ζωή μετά το χωρισμό; Ναι, υπάρχει! Να πώς να προχωρήσεις!
18/05/2018

Και ναι υπάρχει ευτυχισμένη ζωή μετά από ένα χωρισμό!

Εάν περνάς αυτή τη στιγμή από μια τέτοια εμπειρία μπορεί να πιστεύεις πως δεν υπάρχει ζωή μετά τον χωρισμό και πως η ζωή σου έχει τελειώσει όπως και το μέλλον σου. Σύμφωνα όμωςμε το Your Tango υπάρχουν τρία βήματα που θα σε κάνουν να παραμείνεις υγιείς και ευτυχισμένος/η μετά από ένα τραυματικό γεγονός, όπως αυτό του χωρισμού.

Η αλλαγή είναι μέρος της ζωής, ακόμη και αν τις περισσότερες φορές γινόμαστε δισταχτικοί και απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάποια πράγματα. Είμαστε αντιμέτωποι με την ανθεκτικότητα των επώδυνων αλλαγών όπως ενός χωρισμού. Μπορεί κάποιος να μας επιρρίψει ευθύνες;

Ναι, για πολλούς ανθρώπους το τέλος μια σχέσης, μπορεί να γίνει αισθητό ως το τέλος της ζωής τους και να τους ακολουθεί για μια ζωή η σκιά αυτού του χωρισμού. Αλλάόμως υπάρχει ευτυχισμένη ζωή μετά τον χωρισμό, ακόμα κι αν ...... η ζωή που είχες ως δεσμευμένο άτομο, τα σχέδια που έχεις κάνει αλλάζουν δραματικά όταν καταλάβεις ότι ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος.

Ευτυχισμένη ζωή μετά τον χωρισμό είναι κατορθωτή όταν επανεξετάσουμε τις πεποιθήσεις, για τα ελαττώματά μας, το αίσθημα ενοχής, τα αισθήματα απόρριψης. Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά από έναν χωρισμό θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

  • Αναλάβετε τις ευθύνες σου (όχι το φταίξιμο!) αν θέλεις μια ευτυχισμένη ζωή μετά το χωρισμό. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ της ανάληψης μια ευθύνης για τα λάθη σου και της μη αποδοχής όλων των ευθυνών. Δεν σε βοηθά να αισθάνεσαι ενοχές. Εάν δεν μπορείς να το ξεπεράσεις μόνος/η σου επίλεξε την βοήθεια ενός ειδικού ψυχολόγου και τότε θα μάθεις να χειρίζεσαι αυτό το αίσθημα.
  • Ευτυχισμένη ζωή μετά το χωρισμό είναι δυνατή αν έχεις τον έλεγχο. Πάρε τον έλεγχο των δικών σου αποφάσεων (ξέρω, πως ακούγετε δύσκολο), αλλά θα πετύχειςκαι θα νιώθεις υπέροχα μετά από αυτό. Θα έχεις όρια μεταξύ εσένα και του πρώην σου.
  • Άσε το κάρμα, την τύχη, την μοίρα, το πεπρωμένο, να δουλέψει λίγο και για εσένα για να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή μετά το χωρισμό. Μην ξοδεύεις όλο το χρόνο σου προσπαθώντας να κάνεις τον/η πρώην σύντροφο σου να υποφέρει ή να πληρώσει για τις "αμαρτίες" του/της. Θα χάσεις την ενέργεια και χρόνο σου, θα σε κερδίσει το άγχος. Και αυτό δεν είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή μετά το χωρισμό.

Εστίασε στη ζωή σου (και τα παιδιά εάν υπάρχουν) και άφησε το κάρμα, την τύχη, την μοίρα ή το πεπρωμένο σου όπως θες εσύ κατ’ ονόμασε το, να τοποθετηθεί σωστά. Όταν δεν σκέφτεσαι αρνητικά και διώχνεις το άγχος θα δεις ότι ο χωρισμός θα σου φανεί λιγότερο τρομαχτικός από ότι νόμιζες. Και τότε θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Θα βρεις την ευτυχία μετά το χωρισμό!

Σου αξίζει να ζεις!

Σχόλια