Tortellini a la crème (Τορτελίνια με κρέμα)
07/06/2019

Μερίδες: 2-3

Χρόνος Εκτέλεσης: 10-12 λεπτά

Κόστος Συνταγής: €8

Υλικά

  • 1 Πακέτο Τορτελίνια
  • 250ml Κρέμα Γάλακτος για ζυμαρικά
  • 6 Μεσαία Λευκά Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Προαιρετικά: Ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο/ τριμμένη Παρμεζάνα

Προετοιμασία

Βράζουμε τα τορτελίνια σε νερό ή ζωμό για 6 λεπτά, και τα σουρώνουμε (περιβρέχοντας με λίγο λάδι να μη κολλήσουν).

Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιταρια να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.

Ακολούθως προσθέτουμε και το ζαμπόν να πάρει χρώμα.

Μετά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις μαραθεί ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα με τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι(φρέσκο αν έχουμε) και με τη παρμεζάνα.

Σχόλια