Τοξικά άτομα! απομακρυνθείτε από δίπλα τους
17/05/2018

Όλοι αργά η γρήγορα ερχόμαστε σε επαφή με ένα πρόσωπο του οποίου η προσωπικότητα είναι τοξική. Ενδεχόμενος κάποιος στην οικογένεια, στο φιλικό κύκλο, στον εργασιακό χώρο ή ακόμα και ο/η σύντροφος σας να έχουν μια περίεργη συμπεριφορά.

Πως όμως καταλαβαίνουμε ότι κάποιο άτομο είναι τοξικό και πως μπορούμε να αντιδράσουμε;

Τα κύρια χαρακτηριστικά τους:

  1. Η χειραγώγηση είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός τοξικού ατόμου. Προσπαθεί να ελέγχει την ζωή σας με κάθε τρόπο και σκοπό,
  2. Ένας οξικός χαρακτήρας δεν θα χαρεί με την επιτυχία σου, με την ευτυχία σου και το κάθε τι θετικό που σου συμβαίνει στην ζωή σου,
  3. Λέει με μεγάλη ευχέρεια ψέματα και σε αγνώστους αλλά και στους κοντινούς του ανθρώπου,
  4. Θέλει να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό μπορεί να το κάνει με κάθε τρόπο και ίσως να φτάσει στο σημείο να σε εκμεταλλευτεί,
  5. Ένα τοξικό άτομο θα κρίνει τα πάντα, πράγματα και χαρακτήρες, με μια πολύ έντονη κριτική η οποία είναι αρνητική και τέλος,

Εάν νιώθετε ότι σας αγχώνει αυτό το άτομο, αν αισθάνεστε στρες, αγωνία, φόβο, αποστροφή όταν πρόκειται να συναντήσετε αυτό το άτομο τότε αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι.

Αυτά τα άτομα αν και δύσκολο να δεχτούν την δική σας κριτική και των γύρων τους. Μπορείτε να τους μιλήσετε και να τους πείτε αυτά που νιώθετε, αρνητικά ή θετικά.

Πάρτε το ρίσκο και μιλήστε τους.

Για παράδειγμα μπορείτε να του πείτε «όταν λες ή κάνεις αυτό, νιώθω αυτό», (περιγράψτε αυτό που νιώθετε και σας ενοχλεί) και αυτό που θέλω/έχω ανάγκη είναι αυτό (εξωτερικεύστε τα συναισθήματα σας) και ένας λόγος που μοιράζομαι αυτά μαζί σου είναι γιατί σε νοιάζομαι και σε αγαπάω και θέλω να είναι είσαι καλά και εσύ και εγώ.

Το πιο πάνω παράδειγμα μπορείτε να το προσαρμόσετε στον χαρακτήρα σας και στον τρόπο που μιλάτε γενικά στην ζωή σας, αλλά κυρίως με σεβασμό στο άτομο.

Διάβασε επίσης .........

Πως να ξεχωρίσεις τους «τοξικούς» φίλους

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την σωστή διαχείριση είναι να ορίσετε σταθερά όρια απέναντι σε αυτά τα άτομα.

Μην αγχώνεστε για την αρνητική και τοξική κριτική που θα δεχτείτε από αυτό το άτομο. Για αυτό φροντίστε τον εαυτό σας, την εξωτερική και εσωτερική σας ομορφιά και υγεία.

Το κυριότερο μην δικαιολογείτε αυτά τα άτομα εάν καταλάβετε κάποιο από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Εάν αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι δεν αλλάξουν απλά συνεχίστε την δική σας ζωή και απομακρυνθείτε από δίπλα τους.

Αυτά τα άτομα θα σας δημιουργήσουν ένα ‘τοξικό’ οργανισμό με αρνητισμό και θα σας καταστρέψουν.

Αγαπήστε τον εαυτό σας. Σας αξίζει!


Σχόλια