Το Παραγάδι
11/10/2016

Το Παραγάδι, η μεσογειακή ψαροταβέρνα της Κύπρου, με ιδιαίτερο σεβασμό στον πελάτη και με εκτίμηση στους φιλοξενούμενους της, προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις στους επισκέπτες.

Όλα τα χορταρικά και λαχανικά που χρησιμοποιούνται στα φαγητά τους είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Η πολύχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με τον κυπριακό παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος και την έντεχνη μαγειρική, υπόσχονται αξέχαστα εδέσματα, ενώ το ευχάριστο και άνετο περιβάλλον και η εξυπηρέτηση κάνουν το Παραγάδι ιδανικό μέρος φιλοξενίας φίλων και συνεργατών.

Η ψαροταβέρνα "Το Παραγάδι" έχει μισό αιώνα ζωής, δραστηριότητας και παράδοσης.

Η παράδοση αρχίζει από τον κ. Παναγιώτη, τον πατέρα της σημερινής ιδιοκτήτριας της κυρίας Κατερίνας, που αποφάσισε να ασχοληθεί τότε προσφέροντας ψάρι στον Λευκωσιάτη, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή Κυπριακή Ταβέρνα.

Η ψαροταβέρνα του κ. Παναγιώτη στον Άγιο Δομέτιο, έγινε ένα δημοφιλές στέκι για τους Λευκωσιάτες, προσφέροντας το ψάρι ως μεζέ (ψαρομεζέ).

Η καταστροφή και τα γεγονότα του 1974 είχαν σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της περιοχής του Αγίου Δομετίου, μαζί με την ψαροταβέρνα που ήταν η κύρια πηγή επιβίωσης ολόκληρης της οικογένειας.

Στις δύσκολες συνθήκες του 1974, όλη η οικογένεια τόλμησε να ανοίξει στο κέντρο της Λευκωσίας τη ψαροταβέρνα "Αστακός".

Ο κύριος Παναγιώτης παραχώρησε τη σκυτάλη στα παιδιά του, Κωστάκη και Κατερίνα, που πέτυχαν να μεταμορφώσουν τον "Αστακό" στη ψαροταβέρνα της Λευκωσίας για όλα τα κοινωνικά επίπεδα και τις γευστικές προτιμήσεις των φίλων του ψαριού.

Πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, οικογενειάρχες αλλά και απλοί άνθρωποι, έβρισκαν στον "Αστακό" τη γεύση, την ποιότητα και τη νοστιμιά που προσδοκούσαν.

Το σημερινό "Παραγάδι", που συνεχίζει με τη συμμετοχή των παιδιών του Κωστάκη και της Κατερίνας, Ανδρέα και Χαρούλας, είναι μετεξέλιξη του "Αστακού" που μεταφέρθηκε σε άλλο μέρος. Το "Παραγάδι" αποτελεί βελτιωμένη συνέχεια και αναβαθμισμένη ποιότητα νοστιμιάς που ανταποκρίνεται περήφανα στις σημερινές απαιτήσεις των μεζεδόφιλων.

Στο Παραγάδι είναι έτοιμοι να σας καλωσορίσουν ολόχρονα, μεσημέρι και βράδυ. Κοπιάστε!

Παραγάδι Ψαροταβέρνα

3 Νιόβης, Άγιοι Ομολογητές,

1086 Λευκωσία, Κύπρος

+357 22 491 310 / +357 22 311 694

[email protected]

www.paragadi.com.cy

FACEBOOK: www.facebook.com/ParagadiRestaurantCyprus/

Σχόλια