Τι μπορεί να μας διδάξει μια αποτυχία ή ένα λάθος!
08/05/2020

Οι αποτυχίες ή τα λάθη μας είναι αυτά που μας κάνουν να μαθαίνουμε, να ωριμάζουμε, να ρισκάρουμε, να πιστεύουμε, να εξελισσόμαστε. Κάποιες φορές πιστεύουμε σε αυτές τις αποτυχίες ή λάθη και κάποιες φορές όχι, καλό θα είναι να λέμε ευχαριστώ γιατί μέσα από αυτά εξελισσόμαστε. Η γνώση τους μας μαθαίνει πραγματικά τι κερδίσαμε!

Τι άραγε επηρεάζει μια αποτυχία ή ένα λάθος;

Συνήθως η αποτυχία ή ένα λάθος βασίζεται είτε σε άμεσους παράγοντες τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε είτε σε έμμεσους παράγοντες οι οποίοι δεν επηρεάζονται από εμάς ή τις προσπάθειες μας. Όλες αυτές οι αποτυχίες ή λάθη μας προσφέρουν πολλά, το κυριότερο διαμορφώνουν τον χαρακτήρα, μέσα από μια συνεχή προσωπική ανάπτυξη μέσα από αυτές τις αποτυχίες ή λάθη ο χαρακτήρας όσο σκληρό και αν είναι γίνεται πιο δυνατός.

Μέσα από αυτές τις αδυναμίες ο χαρακτήρας γίνεται αρχηγός και μειώνει τις άμυνες του, μπορεί να αντεπεξέλθει με πίστη στην επόμενη αποτυχία ή λάθος. Με το που συνηθίσεις αυτές τις δυσκολίες , ξεπεράσεις κάποια εμπόδια και προσαρμοστεί ο χαρακτήρας αρχίζει να έχει τις δίκες του δημιουργικές άμυνες μετά από μια αποτυχία ή ένα λάθος. Το καλό με τα λάθη είναι η δημιουργία κάτι καινούργιου ή η βελτίωση σε κάτι άλλο.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που το μαθαίνουμε μέσα από μια αποτυχία ή ένα λάθος είναι η ευγνωμοσύνη. Ένα εμπόδιο αλλάζει την προοπτική μας, ειδικά όταν πρόκειται για τις καταστάσεις όπου δεν μπορούμε να έχουμε έλεγχο. Η ευγνωμοσύνη μας βοηθά να αποσυνδεθούμε από το αποτέλεσμα των ενεργειών μας και μας δίνει την ευκαιρία να βιώσουμε τις μικρές χαρές του κόσμου που μας περιμένουν από την πρώτη μας μέρα. Κατά τον ίδιο τρόπο όταν κοιτάξεις πίσω όλη η ευγνωμοσύνη, σου δίνει την συντριπτική αίσθηση της καλής προόδου που σου ζητά να προχωρήσεις.

Σου ζητά να προχωρήσεις γιατί σου αξίζει!

Σχόλια