Τι είναι τελικά τα Χριστούγεννα;
10/12/2018

Να που φτάσαμε και φέτος αισίως λίγο πριν το τέλος του χρόνου και λίγες μέρες πριν την γέννηση του Θεανθρώπου. Κι αναρωτιέμαι. Τι είναι τελικά τα Χριστούγεννα;Τι ακριβώς γιορτάζουμε;

Κακά τα ψέματα, αν και Χριστιανοί ,αυτές οι μέρες για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι μέρες κατάνυξης αλλά μέρες αγορών, μιας και ζούμε σε μια άκρως καταναλωτική κοινωνία. Πρώτο μας μέλημα είναι τα δώρα που θα αγοράσουμε, το στόλισμα του δέντρου και του σπιτιού, το γιορτινό τραπέζι. Και πώς να μην είμαστε έτσι δηλαδή, αφού καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από προτάσεις από όλα τα ΜΜΕ. Μετά τον βομβαρδισμό ακολουθεί η πλύση εγκεφάλου και νομίζουμε ότι εξαγοράζουμε την αγάπη και την ευτυχία με το τελευταίας τεχνολογίας κινητό ή τα ακριβά παιχνίδια και στολίδια.

Και τι δεν θα έδινα να γινόμουν πάλι παιδί και να νοιώσουν τα παιδιά μου αυτά που εμείς νοιώθαμε τα Χριστούγεννα. Την θαλπωρή και την ζεστασιά δίπλα σε ένα λιτό τραπέζι, την γιαγιά δίπλα στο τζάκι να λέει ιστορίες και την αγωνία μας για το δώρο που θα μας φέρει ο Αϊ Βασίλης. Μια κούκλα, ένα αυτοκινητάκι, μια μπάλα. Δώρα τόσο απλά και «φτηνά», ταυτόχρονα όμως τόσο ακριβά και πολύτιμα στα δικά μας παιδικά μάτια. Δεν πήρα ποτέ σαν δώρο επώνυμα παπούτσια, δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ένα ζευγάρι βελούδινα γοβάκια, κόκκινα για μένα, μπλε για την αδερφή μου.

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης, χαράς, γιορτής, οικογενειακών και φιλικών συνευρέσεων, καλών πράξεων. Όλα αυτά όμως για να έχουν αξία, θα πρέπει να έχουν συνέχεια και να μην φυλάγονται μετά το τέλος των γιορτών στην αποθήκη με τα υπόλοιπα στολίδια μέχρι την επόμενη χρονιά.

Ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα, τα πιο ξεχωριστά για όλους. Κι ας είμαστε προσεκτικοί στις εξόδους μας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας, να πορευτούμε μαζί την νέα χρονιά.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους


Ευχαριστούμε τους γονείς Αγγελική και Χρήστο Κωνσταντίνου γι’ αυτή την υπέροχη φωτογραφία του μικρού Κωνσταντίνου

Σχόλια