Σωτήρης Λοβαρής: Ο ταλαντούχος και αγαπητός  Κύπριος makeup artist
26/04/2018

Ο καταξιωμένος και πολλά υποσχόμενος makeup artist του νησιού μας, Σωτήρης Λοβαρής, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τη δουλειά του αφού είναι άξια θαυμασμού. Μας ξενάγησε στο δικό του κόσμο ομορφιάς, μας πρόσφερε απλόχερα μυστικά του επαγγέλματός του και μας προετοίμασε για τις τάσεις που θα επικρατήσουν το καλοκαίρι.

Τι είναι για σένα μακιγιάζ;

Το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος ζωής, είναι έκφραση και πάνω από όλα είναι τέχνη.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο του μακιγιάζ και γιατί;

Όταν ήμουν πιο μικρός έπαιρνα όλες τις φίλες μου και είτε τις ζωγράφιζα σε πίνακα είτε τις έβαφα και έφτιαχνα τα μαλλιά τους. Γι’ αυτό αποφάσισα να το πάρω στα σοβαρά και να το κάνω καριέρα. Δεν το μετανιώνω καθόλου!

Είσαι ένας πολύ πετυχημένος άνθρωπος που έχεις συνεργαστεί με πολύ σπουδαίες προσωπικότητες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο. Τι θα ήθελες να πετύχεις στη ζωή σου που ακόμη δεν το έχεις καταφέρει;

Θέλω να δοκιμαστώ και λίγο στην Αμερική. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με διάφορες προσωπικότητες, είναι κάτι που μου έχει μείνει απωθημένο. Θέλω πολύ να συνεργαστώ με την οικογένεια Καρντάσιαν.

Ποιο είδος μακιγιάζ απολαμβάνεις περισσότερο να κάνεις;

Μακιγιάζ ομορφιάς! Μ’ αρέσει να αναδεικνύω την ομορφιά των ανθρώπων και να την βγάζω προς τα έξω. Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη μέσω της οποίας μπορείς να προσφέρεις αυτοπεποίθηση.

Ποια είναι η άποψη σου για το μακιγιάζ των Κύπριων γυναικών; Κατά τη γνώμη σου, ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που διακρίνεις στα μακιγιάζ;

Είναι ωραία αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πιο έντονο σε σύγκριση με το μακιγιάζ που έβλεπα στο Λονδίνο την περίοδο που ζούσα εκεί. Στη Κύπρο, αυτό που δεν μου αρέσει και το λέω συνέχεια είναι τα μαύρα tattoo φρύδια. Δεν πιστεύω ότι κολακεύουν μια γυναίκα, αλλά αντίθετα την αγριεύουν. Όταν περάσουν κάποια χρόνια θα το μετανιώσουν βλέποντας τις φωτογραφίες τους.

Ποιες είναι οι τάσεις που θα επικρατήσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 στο μακιγιάζ;

Αυτό το καλοκαίρι θα υπερισχύσουν τα πιο φυσικά και γήινα χρώματα στο μακιγιάζ. Τα φυσικά χρώματα με λίγο ρετρό και 90s θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα μιας πιο τσαχπίνικης πινελιάς. Πιο αναλυτικά θα χρησιμοποιηθούν eyeliner σε χρώματα όπως ροζ και μπλε, κραγιόν σε γκρίζο χρώμα και βλεφαρίδες λιλά.

Ποιες συμβουλές θα έδινες σαν επαγγελματίας Makeup artist στις γυναίκες που φτιάχνουν καθημερινά μόνες το μακιγιάζ τους;

Να βάζουνε λίγα και καλά. Βάλτε την ενυδατική, bb cream, λίγη πούδρα στο τ-ζον, απαλό κραγιόν και λίγο μολύβι στα φρύδια και ελάχιστη μάσκαρα.

Έκανα training σε κόσμο σε όλη την Ευρώπη σαν εκπρόσωπος πρεσβευτής της Lancomeκαι αποφάσισα ότι θα ήταν όμορφο τώρα να μοιραστώ λίγες τεχνικές με τον κόσμο στη Κύπρο.

Beauté by lovaris

Σχόλια