Summer recovery
31/10/2018

Οι ξέγνοιαστες ηλιόλουστες ημέρες σε κάποια παραλία έχουν πια για τους περισσότερους τελειώσει. Με ανανεωμένη διάθεση και ένα πλήθος φωτογραφίες στο κινητό είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο πρόγραμμα και να αναλάβουμε δράση.

Το καλοκαίρι όμως δεν αποτυπώθηκε μόνο στις selfies και στην καρδιά μας, αλλά άφησε και τα σημάδια του στην επιδερμίδα μας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο θερμός αέρας και ο δυνατός ήλιος επηρέασαν την επιδερμίδα, εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής μας στην παραλία, προκαλώντας θαμπή, άτονη όψη ,αίσθηση τραβήγματος, τραχιά υφή και ενοχλητικό ξεφλούδισμα. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν τη δημιουργία υπερκεράτωσης (νεκρά κύτταρα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο στην κεράτινη στιβάδα- την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας). Στο χέρι μας είναι να «επέμβουμε» όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά μπορούμε για να επαναφέρουμε την ισορροπία και τη χαμένη άνεση στο δέρμα. Η επίσκεψη στην αισθητικό μας είναι η πρώτη κίνηση για άμεση αναζωογόνηση.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Βαθύς καθαρισμός με προϊόντα pHformula για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι η αρχή όλων των θεραπειών προσώπου. Καλό είναι να προηγείται όποιας θεραπείας επιλέξουμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας. Και αυτό γιατί το σμήγμα αποτελεί φραγμό για τους πόρους του προσώπου μας και δεν επιτρέπει την εισχώρηση ουσιών στο δέρμα. Με έναν καθαρισμό επιτυγχάνουμε:

  • Καθαρισμό των πόρων του προσώπου μας από το περιττό σμήγμα.
  • Αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.
  • Αύξηση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.
  • Πρόληψη δερματικών ξεσπασμάτων ( skin breakouts).

Απολέπιση: πρώτο και σημαντικό βήμα είναι η απολέπιση με προϊόντα που ενεργοποιούν την κερατόλυση καθώς είναι πλούσια σε σαλικυλικό οξύ, μανδελικό οξύ, ρετινόλη και ένζυμα παπάγιας. Προκαλώντας βιολογική αποδιοργάνωση της κεράτινης στοιβάδας απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα επιτυγχάνοντας ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος. Σημαντική καινοτομία της pHformula είναι ο τρόπος που διεισδύει τα οξέα στα βαθύτερα στρώματα, χωρίς να απελευθερώνονται στην επιφάνεια, ώστε να μην παρατηρούνται παρενέργειες, όπως ξεφλούδισμα ή κοκκινίλες.

Αντιοξείδωση: στο επόμενο βήμα, απαραίτητη είναιη καταπολέμηση τωνελεύθερων ριζών, το βασικό λόγο πρόωρης γήρανσης,πριν προλάβουν να εφαρμόσουν την οξειδωτική τους δράση στα κύτταρα. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί πως η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες δημιουργίας ελεύθερων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά, με πρώτη και καλύτερη τη βιταμίνη C, είναι ουσίες που δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και εξασφαλίζουν τη σωστή προστασία της επιδερμίδας. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε, τα οφέλη είναι πολλαπλά, γι’ αυτό φροντίζουμε να επιλέγουμε για τις θεραπείες μας προϊόντα με αντιοξειδωτικά κοκτέιλ με υψηλές συγκεντρώσεις σταθεροποιημένης βιταμίνηςC. Η δράση που επιτυγχάνεται μέσω του μοναδικού βιο-διαθέσιμου συστήματος μεταφοράς PH-DVC™, εξασφαλίζει στο μέγιστο την ελεγχόμενη μεταφορά των δραστικών ουσιών, χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες που συνήθως εμφανίζονται με τα συμβατικά peelings.

Ενυδάτωση: στη συνέχεια προχωράμε με την αποκατάσταση του Φυσικού Ενυδατικού Παράγοντα (Natural Moisturising Factor, NMF). Πρόκειται για μια ομάδα στοιχείων που αποτελούν το 30% της κεράτινης στιβάδας, λειτουργούν ως «φύλακες» των επιπέδων υγρασίας. Κατά τη διάρκεια των διακοπών το νερό από τις βαθύτερες στιβάδες εξατμίζεται και η ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας να ανατρέπεται. Αυτή η έντονη απώλεια νερού αποτελεί τη βασική αιτία για την αφυδάτωση που εμφανίζεται στο δέρμα μας μετά τις διακοπές. Για άμεση αποκατάσταση χρησιμοποιούμε στις θεραπείες μας ενεργά συστατικάπου τροφοδοτούν άμεσα το δέρμα, όπως υαλουρονικό οξύ, προβιταμίνη Β5, ουρία, πανθενόλη.

Επιλέγοντας προϊόντα με βιομιμητική δράση, δηλαδή με συστατικά που υπάρχουν στην επιδερμίδα ενισχύουμε τις φυσιολογικές της λειτουργίες και παρατείνουμε την υγιή, ομοιόμορφη όψη και λεία υφή της σε βάθος χρόνου. Αποκαθιστούμε την απώλεια υγρασίας από την επιφανειακή στιβάδα , τονώνουμε τον κυτταρικό μεταβολισμό και επαναφέρουμε στα φυσιολογικά επίπεδα τα στοιχεία που συνθέτουν το Δερματικό Φραγμό, το φύλακα της επιδερμίδας απέναντι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που τη στρεσάρουν.

Να θυμάστε ότι η θεραπεία του δέρματος ξεκινά στο Ινστιτούτο και για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται στο σπίτι με προϊόντα καθημερινής φροντίδας που περιέχουν τα ίδια ενεργά συστατικά με εκείνα που χρησιμοποίησε ο ειδικός.

Χρησιμοποιήστε

EXFO cleanse για καθημερινό καθαρισμό και ενυδάτωση

(περιέχει εκχύλισμα rooibos για αντιοξείδωση, βιταμίνη Β5 για εντατική ενυδάτωση, ένζυμο παπάγιας για ήπια απολέπιση)

ACTIVE formula κοκτέιλ οξέων για θεραπεία στο σπίτι, με έντονη κερατολυτική και αναδομητική δράση, συμβάλλει στην αποκατάσταση των δερματικών βλαβών και στη διατήρηση του συνολικού αποτελέσματος.

(περιέχει σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ, λακτοβιονικό οξύ για εντατική απολέπιση και για κυτταρική ανανέωση και πυρουβικό οξύ για διέγερση της ελαστίνης και του κολλαγόνου

ABC mini kit περιέχει 3 βιταμινούχους κρέμες VITA A, VITA B3 & VITA C

(περιέχουν αντίστοιχα ρετινόλη, νιασιναμίδιο, ασκορβικό οξύ για λεύκανση, ενυδάτωση, αντιοξείδωση). Οι βιταμίνες στην κρέμα μας συμβάλλουν στη λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, στη μείωση των χρωματικών κηλίδων, στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και δίνουν στο δέρμα μια φωτεινή, υγεία και νεανική όψη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ResultMed

Σχόλια