Στρες! Διώξτε το με 4 μικρές συμβουλές!
18/05/2018

Το άγχος είναι ένα πολύπλοκο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο που προκύπτει από την αντιπαράθεση ενός ατόμου με τις σύγχρονες απαιτήσεις, καθήκοντα, καταστάσεις που θεωρούνται δύσκολα, επώδυνα ή μεγάλης σημασίας για το άτομο.

Είναι γνωστό ότι το άγχος μπορεί να είναι παραγωγικό για την υγεία όμως μέχρι ενός σημείου. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν αγχωτικές καταστάσεις που οδηγούν σε ασθένεια.

Το άγχος εάν δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις και να γνωρίσεις καλυτέρα τον εαυτό σου σου προτείνω κάποιες μικρές συμβουλές για να σε απαλλάξουν από την αρνητική πίεση.

Τι μπορείς να κάνεις; Για πάμε να δούμε:

  • Κάνε ασκήσεις αναπνοής όταν νιώθεις ότι είσαι υπό πίεση άγχους. Εάν δεν είναι πολύ κρύο, μπορείς να βγεις στο μπαλκόνι ή σε ένα πάρκο. Επίσης, ένα καθαρό δωμάτιο και αερισμένο είναι ιδανικό. Εισπνοή - εκπνοή!
  • Βρες λίγο χρόνο για να παρακολουθήσεις μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά που μπορεί να σε διασκεδάσει και να σε χαλαρώσει. Αυτή τη στιγμή χαλάρωσης και απομάκρυνσης του στρες μπορείς να την απολαύσεις με τα παιδιά, την οικογένεια και γιατί όχι με παρέα τα κατοικίδια σας.
  • Μην βάζεις όρια και τοίχους στο να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κύκλος των γνωριμιών σου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες συναισθηματικής υγείας και απομάκρυνσης του άγχους.
  • Λύσε τα προβλήματα σου, προσπάθησε να επιλύσεις ήρεμα και ώριμα τα προβλήματα σου. Μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια ή συμβουλές από τους αγαπημένους σου ή από άτομα που τους έχεις εμπιστοσύνη. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο όταν ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου.

Σκέψου τι σου αρέσει και σε χαλαρώνει, αφήνοντας τα προβλήματα πίσω.

Καν το μόνο για λίγα λεπτά.

Μην ντρέπεσαι!

Σου αξίζει να είσαι νικητής!

Σχόλια