Σπετζοφάι αλά κυπριακά
04/04/2019

Μερίδες: 4

Χρόνος Παρασκευής: 15-20 λεπτά

Κόστος: €7

Υλικά

  • 4 Χωριάτικα Λουκάνικα(ή και Παστουρμάς) Κομμένα σε οβάλ φέτες
  • 4 Πράσινες Πιπεριές και 4 Κόκκινες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 Χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 250ml Σάλτσα Ντομάτας
  • 50ml Κόκκινο Κρασί ή Κουμανταρία
  • Αλάτι
  • 1 κ.γ. Σκόνη Σκόρδου – 1κ.γ Πάπρικα καπνιστή ή καυτερή

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει κάψει βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λουκάνικο να σοταριστεί.

Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το χαλούμι, αλατίζουμε και αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά τα μυρωδικά με τα υλικά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά να φύγει το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

*Μπορείτε να το σερβίρετε είτε μέσα σε ένα ξεψαχνισμένο ψωμάκι του οποίου την κόρα μπορείτε να φρυγανίσετε με μυρωδικά.

Σκέτο είναι πολύ ωραίο με τηγανιτές πατάτες και επιπλέον τριμμένο χαλούμι από πάνω.

Σχόλια