Σου βγάζουν το φαΐ απ' την μύτη
07/03/2017

Διάλειμμα από την δουλειά και αποφασίζεις να πας στο the mall of Cyprus για να τσιμπήσεις το κάτι τις σου. Μετά από 1000 εμπόδια στο δρόμο, που είναι όλοι πεινασμένοι και δεν βλέπουν μπροστά τους (και χορτάτοι να ήταν, δεν θα άλλαζε κάτι) φτάνεις στο υπόγειο χώρο στάθμευσης του mall και γυρνάς σας τυφλοπόντικας μέχρι να βρεις κενό parking, επειδή κάποιοι ατζαμήδες οδηγοί θέλουν 2 θέσεις αν δεν είναι και περισσότερες. Κάποιοι άλλοι επειδή έχουν καινούργιο αυτοκίνητο σκόπιμα σταθμεύουν στην μέση 2 θέσεων για να κρατήσουν απόσταση από τους άλλους να μην τους το “χτάρουν”. Να το σκεπάζεις με cover προστατευτικό κύριος ή να το αφήνεις στο garage, θα γλυτώσεις και την άδεια κυκλοφορίας. Μ' εκνευρίζουν όμως και αυτοί οι ασυνείδητοι οδηγοί που σταθμεύουν σε χώρο στάθμευσης αναπήρων, γι' αυτούς δεν έχω τι να πω. Για διαμαρτυρία θα ήθελα να δω μια ημέρα σε όλους τους χώρους στάθμευσης ένα αναπηρικό κάθισμα, μπας και βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση τους.

Επόμενη αποστολή είναι οι κυλιόμενες σκάλες που μέχρι να φτάσεις στο στόχο σου, ζητάς 26 φορές συγνώμη, σπρώχνεις και σπρώχνεσαι 6-7 φορές και δυσανασχετούν κιόλας γιατί οι άλλοι δεν κινούνται στου δικούς τους slow motion ρυθμούς. Ούτε λόγος ο Κύπριος να σταθεί δεξιά στην σκάλα ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία, υπάρχουν άτομα που παίζουν με το χρονόμετρο... Εεε ρε Ευρώπη που μας χρειάζεται!

Επιτέλους φτάνεις στο χώρο για φαγητό και δεν βλέπεις τραπεζάκι καθαρό, αφού ο αρχοντοχωριάτης Κύπριος αφήνει το δίσκο με τα απομεινάρια φαγητού του στο τραπέζι! Ξεχάστηκα ότι όλοι στο σπίτι τους έχουν οικιακή βοηθό! Ακόμη και έξω στο χώρο της καφετέριας βλέπεις δίσκους από καταστήματα φαγητών. Τι δεν καταλαβαίνεις; Η καφετέρια σερβίρει καφέ, ο κεντρικός χώρος είναι για τα φαγάδικα!

Ξαφνικά βλέπεις τραπεζάκι καθαρό που έχει ξεμείνει με μια καρέκλα στην γωνιά, όταν καθίσεις συνειδητοποιείς ότι ήρθε το καλοκαίρι και αυτό που σου μυρίζει δεν είναι ροκφόρ αλλά κάποιοι γύρω σου. Το αποσμητικό ούτε που τους είναι γνωστό, το μπάνιο κάθε 3 μέρες για οικονομία ίσως! Τραγικό όμως!!! Κυρίως όταν βλέπεις ότι έχουν τσάντες από κατάστημα ρούχων και να κάνεις την σκέψεις ότι δοκίμασαν και κάποια κομμάτια μέχρι να καταλήξουν. Τουλάχιστο μπες και σε ένα κατάστημα καλλυντικών, το έχεις ανάγκη!

Τέλος φεύγεις για την δουλειά και άντε να βρεις δύναμη μέχρι να σχολάσεις...

Μ' εκνευρίζει που είμαστε ένας λαός μόνο για την πάρτι μας!

Νεύρων Σπασόπουλος

Σχόλια