Σήμερα μαγειρεύουμε αγκινάρες με λεμόνι
20/02/2019

Μερίδες: 2, Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά, Κόστος Συνταγής: €6

Υλικά

  • 4 Καρδιές Αγκινάρας κατά προτίμηση φρέσκες.
  • 1 Μεσαίο Κρεμμύδιψιλοκομμένο (Κρατώντας τα τρία εξωτερικά στρώματα για ζωμό )
  • 1 Κλαδί Σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 Μεσαία Καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 Μεσαίες Πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 5κ.σ ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 Λεμόνια( ή εναλλακτικά 50ml Λευκό ξύδι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθο

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τα φύλλα από το κρεμμύδι σε 2 ποτήρια(500ml) νερό να βράσουν για 20 λεπτά.

Παράλληλα, στο διάστημα των 10 λεπτών, σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι νασοταριστεί και να μαλακώσει.

Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το καρότο και το σέλινο, να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό από το λεμόνι (ή το ξύδι), και 3κ.σ ελαιόλαδο, και ανακατεύω.

Προσθέτω τις αγκινάρες, τις πατάτες και το νερό από το βράσιμο. Προσαρμόζω αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι αγκινάρες.5 λεπτά πριν βγάλω από τη φωτιά ρίχνω μέσα ψιλοκομμένο άνηθο για γεύση και άρωμα.

*Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή πιο έντονη αν στην αρχή σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και, κομμένη σε κύβους, σελινόριζα.

Ακόμα να κάνετε το σερβίρισμα ακόμα πιο αρωματικό προσθέτοντας μια μικρή πρέζα δυόσμο (ή ένα-δύο φύλλα φρέσκο) την ώρα που σερβίρετε.

Σχόλια