Σαλάτα με σολομό
05/02/2019

Μία νοστιμότατηκαι αρκετά εντυπωσιακή σαλάτα η οποία μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή απλά να δώσει έναν άλλο τόνο στο οικογενειακό τραπέζι. Με λίγο μεγαλύτερη αλλά εύκολη διαδικασία φτιάχνετε κάτι ωραίο και μοναδικό.

Μερίδες:4

Χρόνος Προετοιμασίας: 8 ώρες

Χρόνος Παρασκευής: 10 λεπτά

Κόστος: €11,50

Υλικά

  • 400γρ Καπνιστό Σολομό σε φέτες
  • 1φλ. Φακές – Βρασμένες και κρυωμένες
  • 1 ματσάκι Ρόκα
  • 1 Καρότο Τριμμένο
  • 1 Κόκκινο Μαρούλι(Λόλο)

Για τη μαρινάτα-σως

  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2κ.σ. Μέλι
  • 2κ.γ Αλάτι
  • 1 πρέζα Πιπέρι
  • Στη μύτη του κουταλιού Γλυκιά Πάπρικα
  • Στη μύτη του κουταλιού Κόλιανδρο Αλεσμένο
  • 1 πρέζα Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50ml Λευκό Κρασί
  • 1κ.σ. μουστάρδα Dijon

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ: Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάτας (εκτός της μουστάρδας)να ομογενοποιηθούν.

Κόβουμε τις φέτες του σολομού σε λωρίδες και τις βάζουμε στη μαρίναρα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.

Αρχικά βράζουμε και κρυώνουμε τις φακές με τη συνηθισμένη συνταγή χρησιμοποιώντας ξύδι δάφνη και σκόρδο στο νερό για πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Για να παρασκευάσουμε τη σαλάτα κόβουμε τα λαχανικά και τρίβουμε τα καρότο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις κρύες φακές.

Βγάζουμε το σολομό από τη μαρινάτα, και χτυπάμε με ένα πιρούνι το ζουμί με τη μουστάρδα να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τις φακές και αναμιγνύουμε απαλά με το χέρι για να μη πλακώσουμε τα λαχανικά.

Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα στο σκεύος που θα σερβίρουμε, βάζουμε από πάνω το μισό σολομό, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και τις φακές και από πάνω δημιουργούμε διακόσμηση με τον υπόλοιπο σολομό(τυλίγοντας τις λωρίδες σε ρολάκια).

Σχόλια