Σάββας Χειρίδης
16/07/2018

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το Barbering;

Από πολύ μικρός, πήγαινα στο κουρείο του παππού μου και τον βοηθούσα. Νομίζω ότι εκεί «κόλλησα το μικρόβιο» για να γίνω κι εγώ κουρέας.

Αν δεν ήσουν κουρέας τι θα ήθελες να κάνεις;

Επειδή όπως είπα μου άρεσε πάρα πολύ, από πολύ μικρή ηλικία, το επάγγελμα του κουρέα, δεν σκέφτηκα ποτέ να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι διαφορετικό.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια μεγάλη ανάπτυξη όσον αφορά τα Barber Shop και όλο και περισσότερους άντρες να επισκέπτονται το κατεξοχήν αντρικό σημείο για την περιποίηση τους, το κουρείο. Που οφείλεται αυτή η στροφή κατά την άποψη σου;

Κατά την άποψη μου ο κόσμος επιστρέφει στην παράδοση σε κάποιους τομείς. Έτσι έγινε και με τα κουρεία, μιας και προϋπάρχουν από παλιά. Οι νέοι άντρες πλέον θέλουν έναν αποκλειστικά δικό τους χώρο για την περιποίηση τους. Κι αυτός ο χώρος είναι το κουρείο.

Πιστεύεις ότι τα γένια είναι μόδα και θα περάσει, ή είναι κάτι που θα μείνει με διαφορετικές παραλλαγές;

Θα μείνει για τα επόμενα χρόνια με κάποιες παραλλαγές.

Πόσο δημιουργικός μπορεί να είναι ο κουρέας μιας και έχει «λιγότερες τρίχες» να ασχοληθεί;

Μπορεί να γίνει πολύ δημιουργικός. Φτάνει να γνωρίζει καλά τον πελάτη, το γούστο του, το στυλ του και την προσωπικότητα του. Τότε ο κουρέας θα μεγαλουργήσει.

Πως θα δούμε τους άντρες φέτος;

Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, το πολύ κοντό στο πλάι κούρεμα. Είναι κάτι που πιστεύω θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά.

Υπάρχουν δύσκολοι πελάτες; Αν ναι ποια τα χαρακτηριστικά τους;

Αν αυτοί που ξέρουν τι θέλουν, έχουν άποψη και είναι τελειομανείς με την εμφάνιση τους θεωρούνται δύσκολοι πελάτες, τότε ναι, υπάρχουν.

Πες μας κάτι που έγινε στο κουρείο σου και δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Αυτά δεν τα λέμε ποτέ.

Για τις περισσότερες από εμάς, η κομμώτρια / ο κομμωτής είναι και ο ψυχολόγος μας. Ισχύει το ίδιο και με σας;

Φυσικά και ισχύει. Η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται μεταξύ κουρέα και πελάτη, είναι ίδια με αυτή που έχετε εσείς οι γυναίκες με την κομμώτρια ή τον κομμωτή σας.

Σχόλια