Σάββας Ξενοφώντος.  Ίνδαλμα του είναι η ίδια η κομμωτική!
17/10/2018

Σάββας Ξενοφώντος. Πρόεδρος Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων Λευκωσίας

Είναι πρόεδρος του επαρχιακού συνδέσμου Λευκωσίας τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει σπουδάσει σε Κύπρο και Αγγλία. Ίνδαλμα του είναι η ίδια η κομμωτική, θαυμάζει όμως την γραμμή του Tony & Guy, Petram και άλλων καταξιωμένων κομμωτών.Η κομμωτική είναι οικογενειακή υπόθεση, αφού η σύζυγος του ασχολείται με την κομμωτική και όπως μας είπε ο ίδιος, βλέπει τον οχτάχρονο γιο του να ακολουθεί μελλοντικά τα δικά τους βήματα.

Πότε συνειδητοποίησες ότι θέλεις να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Το είχα συνειδητοποιήσει από πολύ μικρός. Όταν τελείωσα το σχολείο, αν και όπως συνηθίζονταν εκείνη την εποχή ο κάθε γονιός προσπαθούσε να σε καθοδηγήσει στα τότε δημοφιλή επαγγέλματα, όπως δικηγόρος, δάσκαλος, γιατρός ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θα γίνω γιατρός, δάσκαλος και δικηγόρος αλλά της τρίχας, γιατίτο επάγγελμα μας έχει λίγο πολύ όλα τα πιο πάνω επαγγέλματα. Γιατί τελικά η κομμωτική τέχνη ήταν αυτό που ήθελα πάντα.

Τι είναι η κομμωτική για σένα;

Η κομμωτική για μένα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή μου γιατί μέσα απ’ αυτήν μπορώ να δημιουργώ. Νοιώθω ζωντανός και πάνω απ’ όλα νοιώθω την χαρά που δίνω στους ανθρώπους όταν το δημιούργημά μου τους δίνει ένα χαμόγελο.

Ποια η μέχρι τώρα πορεία σου στο επάγγελμα και στα κοινά του χώρου;

Είμαι 27 χρόνια στον χώρο της κομμωτικής από τα οποία τα 14 χρόνια ήμουν και στον χώρο της εκπαίδευσης. Από το 2007 έχω τον δικό μου επαγγελματικό χώρο. Έχω συμμετάσχει σε πολλά μεγάλα event, καλλιστεία, επιδείξεις μόδας με διάφορους επώνυμους σχεδιαστές και ένα μεγάλο γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, τον διαγωνισμό Miss Universe 2000 όπου ήταν μια τεράστια εμπειρία. Επίσης τα τελευταία 6 χρόνια είμαι πρόεδρος και της HAUTE COIFFURE CYPRUS.

Πόσα χρόνια είσαι πρόεδρος του επαρχιακού συνδέσμου και ποιο το όραμα σου;

Είμαι πρόεδρος του επαρχιακού συνδέσμου από το 2016 και θα είμαι σε αυτήν την θέση και τον επόμενο χρόνο. Το όραμα μου είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας και να αναδείξουμε την κομμωτική τέχνη στο πιο ψηλό επίπεδο.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον κομμωτικό κόσμο της Κύπρου;

Λείπει ο σωστός επαγγελματισμός και για να μην ακουστεί άδικο δεν μιλώ για όλους τους συναδέλφους. Απλά επειδή είναι ελεύθερο το επάγγελμα, ανοίγουν διάφορα κομμωτήρια τα οποία δεν έχουν τις γνώσεις και την πείρα για να έχουν τα σωστά αποτελέσματα.

Ποια η συνεργασία μεταξύ επαρχιακών, ομοσπονδίας και συμβουλίου εγγραφής;

Η συνεργασία μας είναι άψογη και με ομαδικότητα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα οποιαδήποτε προβλήματα. Επίσης οι σύνδεσμοι χωρίς την συνεργασία της Ομοσπονδίας και του Συμβουλίου δεν μπορούν να βοηθήσουν τον κλάδο.

Μετά την θέση του προέδρου του επαρχιακού συνδέσμου τι θα ακολουθήσει;

Μετά την θέση του προέδρου του Επαρχιακού συνδέσμου θα ακολουθήσω με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για την λύση των προβλημάτων, άσχετα αν θα είμαι πρόεδρος εγώ ή κάποιος άλλος.

Ποια τα επόμενα σχέδια του συνδέσμου;

Τα επόμενα σχέδια του συνδέσμου είναι να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με τους συναδέρφους, να λύσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα, να αναπτυχθούμε στον τομέα της εκπαίδευσης με περισσότερα σεμινάρια, να αυξηθούν τα μέλη των συνδέσμων για να μπορούμε να δώσουμε πιο πολλά στον χώρο μας. Αυτό είναιεφικτό, γιατί η Κύπρος στην κομμωτική τέχνη δεν στερεί σε τίποτα από τους οποιουσδήποτε συναδέρφους στο εξωτερικό.

Σχόλια