Πως να αναστρέψεις το κάρμα σου και να απελευθερωθείς
22/11/2018

Αν θέλεις να δημιουργήσεις περισσότερη θετική ενέργεια στη ζωή σου και να αντιστρέψεις το αρνητικό κάρμα γύρω σου, τότε πιο κάτω σου έχω κάποιες προτάσεις.

Ζητήστε συγγνώμη από όσους θεωρείς πως πλήγωσες

Είναι πιθανό ότι μερικές φορές (δεν το κάνεις σκοπίμως) λες επώδυνα πράγματα στους ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για εσένα. Ως άνθρωποι έχουμε σύνθετα συναισθήματα και διαφορετικές απόψεις, και αυτή η δυναμική μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Όταν νιώθεις ότι αδίκησες ή στεναχώρησες κάποιον, το καλύτερο θα ήταν να ζητήσεις συγγνώμη. Ίσως οι σχέσεις σας θα ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, αλλά τουλάχιστον δεν θα υπάρχει αρνητικότητα, μίσος, ή ακόμα και περιφρόνηση μεταξύ σας.

Δώσε αγάπη στους ανθρώπους γύρω σου

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιστραφεί το αρνητικο κάρμα είναι να δώσεις και να δείξεις αγάπη. Σκέψου πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος εάν αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον χωρίς περιορισμούς ή συνθήκες.

Μάθε να είσαι υπομονετικός με τους γύρω σου

Σε έναν κόσμο όπου βρίσκετε πάντα σε εξέλιξη, δεν ξέρουμε πλέον τι σημαίνει να είσαι υπομονετικός. Με την εκμάθηση «της τέχνης» της υπομονής, μπορούμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κάρμα και να αρχίσουμε να εμβαθύνουμε την ανθρώπινη ύπαρξη μας. Έτσι, όταν οι άνθρωποι μιλούν, άκουσε τους πραγματικά αντί να βιάζεσαι να απαντήσεις και να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα.

Πάρε παραδείγματα από όλες τις εμπειρίες

Ακόμη και από τις πιο δύσκολες εμπειρίες μπορούμε να μάθουμε πολύτιμα μαθήματα. Όχι όλες οι εμπειρίες που θα έχουμε στη ζωή θα αποδειχθούν θετικές, αλλά η ζωή δεν μας δίνει πάντα αυτό που θέλουμε ... μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε. Θυμήσου αυτό την επόμενη φορά που θα περάσεις μια δύσκολη στιγμή.

Να είσαι αισιόδοξη/ος

Οι σκέψεις μας είναι εκείνες που μας βοηθούν να χτίσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε. Εάν έχεις θετικές σκέψεις, θα έχεις μια πιο ευτυχισμένη και όμορφη ζωή. Μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να σου «μαυρίσουν» την ψυχή σου γιατί θα φέρουν περισσότερη αρνητικότητα στη ζωή σου. Για να αντιστρέψεις το αρνητικό κάρμα, χρησιμοποιείσαι την θετική σου σκέψη για να εμποδίσει ότι αρνητικό μπορεί να σε επηρεάσει.

Το κάρμα δεν «ξεχνά» εύκολα, δείξε σύμπνοια, δώσε αγάπη, δείξε υπομονή, παραδειγματίσου και νιώσε αισιοδοξία.

Σου αξίζει!

Σχόλια