Πόσο κρατάει το πάθος του καλοκαιριού;
10/08/2018

Ήλιος και θάλασσα, γαλαζοπράσινο κύμα, μυρωδιά αντιηλιακού, παγωμένη γρανίτα, παγωτό, καρπουζάκι και μπυρίτσα… η απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση…και εκεί στην αντι-στρες εποχή του καλοκαιριού, να σου και το φτερωτό αγγελάκι του έρωτα να ξεπροβάλλει και να πετάει τα βέλη του ανελέητα και ξεδιάντροπα.. Δεσμευμένοι ξαναερωτεύονται, άλλοι απατούν και ανασταίνονται και για τους ελεύθερους το ερωτικό γλέντι καλά κρατεί!

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι βρισκόμαστε μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας, ζούμε το μπλε όνειρο της θάλασσας χωρίς άγχος, χωρίς ένα ρολόι στο χέρι να μας προγραμματίζει και το κυριότερο χωρίς κίνηση στους δρόμους.Βέβαια, αν δεν βρίσκεσαι σε ερημονήσι, τότε δεν θα έχεις την ευτυχία του να είσαι μονάχους –μονάχους αφού όλη η κίνηση βρίσκεται στην πλαζ! Όπου και να πας τα αδιάκριτα βλέμματα σε ακολουθούν μέσα από τα Rayban γυαλιά τους ενώ πεντέξι κουτσούβελλα στη διπλανή ομπρέλα φωνάζουν την μαμά τους. Στην παραλία θα δεις όλο το δειγματολόγιο ενός έγκυρου ερωτηματολογίου! Την τουρίστρια με μονοκίνι που αφήνει τον κύπριο μοναχικό καβαλάρη άνω των 45 με μάτια πουρνελοτά. Την ελεύθερη και ωραία με το περιοδικό και το τσαντάκι. Το φιλικό δίδυμο με τις ενοχλητικές για τους περαστικούς ρακέτες. Την high τύπισσα εκ των έσσω, καλοντυμένη, με label τσάντα άκρως μακιγιαρισμένη με waterproof προϊόντα! Την φιλενάδα της που μπαίνει με το καπέλο και τα γυαλιά του ήλιου στη θάλασσα. Την οικογένεια με τις παγωνιέρες και τα φουσκωτά, συν τις τσάντες με τα κουβαδάκια και μια τσάντα πορικά! Και τόσα άλλα νορμάλ και παρανορμάλ που καταγράφονται αράδα στις κυπριακές παραλίες!!

Πέρα από αυτά όμως για τους τυχερούς της παρέας, υπάρχει και καλοκαιρινός έρωτας..λίγο ο ήλιος που μας κτυπάει κατακούτελα και πολλές ώρες, λίγο τα δροσιστικά κοκτέιλ, λίγο τα γυμνασμένα, ηλιοκαμένα σώματα, τα λιγοστά μας ρούχα, η χαλαρή μας διάθεση… όλα αυτά μαζί με τα πλάγια βλἐμματα και τα τολμηρά τετ-α –τετ φτάνουν να κάνουν την «ζημιά»! ωραία ζημιά… αλλά πόσο διαρκεί; Μια βραδιά, μια βδομάδα, ένας μήνας και κάτι; Καλοκαίρι είναι αυτό και το νιώθουμε όσο έχουμε άδεια από την εργασία και τις υποχρεώσεις. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που είναι χαλαρός μια ζωή; Ε τότε, πώς να κρατήσει ένας καλοκαιρινός έρωτας που γεννήθηκε σε μια ανέμελη καθημερινότητα και να αντέξει το κρύο του χειμώνα, τον άλλον μας πολύπαθο εαυτό, με τα άγχη του και τις ατέλειές του. Τα καλύτερα πράγματα έρχονται λένε εκεί που δεν τα περιμένεις και όσο κρατήσουνε. Εσύ έχε τα μάτια σου ανοιχτά να το ζήσεις αν σου τύχει και μην ψάχνεις περισσότερα. Αν είναι να κρατήσει, θα κρατήσει και θα στερεωθεί πάνω από νέες βάσεις, αυτές της πραγματικής ζωής. Αν όχι, κράτα τις αναμνήσεις και έλα πίσω στο γραφείο με γεμάτες μπαταρίες αλλά όχι και μαραμένη καρδιά.. τι είχαμε τι χάσαμε;Μπρατσαράδες πολλούς! Απομυθοποίησέ τον…

Υ.Γ.: Α! Ξέχασα να σου πω, για τον καινούριο συνάδελφο στο απέναντι γραφείο…

Σχόλια