Πολυχρηστικό εργαλείο ονόματι ΜΑΜΑ
07/05/2019

Μαμά, μάμμα, μανούλα, μανίτσα, μάνα! Μια λέξη ιστορία από μόνη της! Και μιας και πλησιάζει η γιορτή της ας την επαινέσουμε λιγάκι.

Μια συνάδελφος με ρώτησε σήμερα πώς τα καταφέρνω με τη δουλειά και τα παιδιά; Ψέματα δεν λέω! Την βγάζω δεν την βγάζω καθαρή! Όσο πάει και γερνάω, μυαλό δεν μου έχει μείνει στο κεφάλι μου με την μνήμη χρυσόψαρου και με τις αντοχές μου μηδαμινές κάθε βράδυ αποκοιμιέμαι στον καναπέ και αναβάλλω όλα τα υπόλοιπα από το σιδέρωμα μέχρι το σεξ! Ούτε μια ταινία δεν καταφέρνω να παρακολουθήσω και το 'χει παράπονο ο άντρας μου! Μόλις λέει ξεκινήσει να ψαρεύει το αγοράκι των Dreamworks τα κλείνω και τα ξανανοίγω στους τίτλους του τέλους!!

Έτσι, είναι βρε κάνε παιδιά να δεις καλό! Και δεν μπορείς ούτε να πεις εκείνη την παροιμία που σου 'λεγε η μάνα σου "αχ να γκαστρωθεί η μάνα σου να κάνει ακόμα δυο" γιατί τρέμεις στην ιδέα ότι θα έχεις κι άλλο “μπελά” πάνω στο κεφάλι σου και δεν θες με τίποτα να βγει αληθινή. Τi να πρωτοκάνει η μάνα η δόλια; να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει, να ξεσκονίσει, να μαγειρέψει, να διαβάσει τα μαθήματα, να τα πάει στα φροντιστήρια και στις δραστηριότητες, να φτιάξει γλυκό, να σιδερώσει, να τα κάνει μπάνιο, να τα κοιμίσει, να διαβάσει παραμύθια, να αγκαλιάσει, να γαληνέψει, να κάνει την φίλη, την ψυχολόγο, την αστυνομικό, την γιατρό, την νοσοκόμα...και τόσα άλλα που κάνει μια μαμά, πόσο μάλλον μια εργαζόμενη μαμά επί 8ώρου βάσεως.. μια μαμά κουρασμένη που επιστρέφει στο σπίτι και την περιμένουν μια τρυφερή αγκαλιά και δυο φωτεινά ζευγάρια μάτια και ένα χεράκι να την τραβάει επίμονα στο χαλί να παίξουνε με τα παιχνίδια.. αυτή είναι μαμά και τις αξίζουν όλα τα εύσημα!

Όχι μόνο κάθε γιορτή της μητέρας αλλά κάθε μέρα που ξυπνάει με την τσίμπλα στο μάτι για να σε πάει σχολείο και κάθε βράδυ που ξημερώνεται στο προσκεφάλι σου ελέγχοντας για πυρετό!

Να ζήσεις μανούλα, να ζήσετε μανούλες όλου του κόσμου, πάντα δυνατές και αγαπησιάρικες!!

Σχόλια