Πηνελόπη Νεοφύτου
31/08/2018

Είστε μια σπουδαία, δραστήρια επιχειρηματίας σε μια διευθυντική θέση, γυναίκα, σύζυγος, μητέρα. Πόσο δύσκολο είναι για σας να συνδυάσετε την καριέρα με την οικογενειακή ζωή;

Είμαι μια από τις πολλές γυναίκες γύρω μας που εγώ αποκαλώ «αφανείς ήρωες», οι οποίες ισορροπούν με χάρη ακροβάτημεταξύ οικογένειας και επαγγελματικής δραστηριότητας. Οι γυναίκες οι οποίες θέλουν να διακριθούν στον επαγγελματικό στίβο και παράλληλα να μεγαλώνουν οικογένεια και παιδιάέχουν επωμισθεί πολλές ευθύνες και μεγάλα βάρη. Ειδικότερα σε μια ακόμα ανδροκρατούμενη κοινωνία που οι κοινωνικές καιμισθολογικές διαφορέςλόγω φύλου είναι ακόμα ένα γεγονός.Σημασία όμως έχει για τον καθένα τι θεωρεί ότι είναι άξιο και σημαντικό στην ζωή του. Σέβομαι και εκτιμώ εξ ίσου τις γυναίκες που από επιλογή δεν έχουν οικογένεια και παιδιά και έχουν αφιερωθεί στην τέχνη ,στην επιστήμη ή στο οποιοδήποτε επάγγελμα ή άλλο ενδιαφέροντους. Αναφορικά με τιςθέσεις ηγεσίας και τα αποτελέσματα που φέρνουν οι γυναίκες,πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες δυνητικά είναι περισσότερο επικοινωνιακές και ταυτόχρονα μπορούν να δείξουνδυναμισμό και ευαισθησία όταν και όπου χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να είναι αποδοτικές με το ανθρώπινο δυναμικό , τις πελατειακές σχέσεις και γενικότερα με την ανάπτυξη και το προφίλ της επιχείρησης ή του οργανισμού που ηγούνται.

Είστε χρόνια στον χώρο των ΜΜΕ. Σας είχαμε δει παλιότερα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Λάρνακας αλλά και η σχέση σας με το ραδιόφωνο μετράει αρκετά χρόνια. Πιο μέσο μαζικής επικοινωνίαςπροτιμάτε περισσότερο και γιατί;

Η μαγεία μαζί με το μυστήριο της φωνής, τα τραγούδια, ο ήχος , πίσω από το μικρόφωνο που ακούςαπό το ραδιόφωνο , είναι σπάνια και μοναδική. Η επαφή με τον κόσμο και η αλληλεπίδραση που μπορεί να έχεις με τους ακροατές και με την βοήθεια της τεχνολογίας,είναι κάτι πολύ όμορφο και φυσικά το γεγονός ότι σε βάζουν στο σπίτι, στο αυτοκίνητο , στη δουλειά , στις διακοπές και σήμερα μπορείς να έχεις το ραδιόφωνο μαζί σου παντού on line. Ητηλεόραση είναι πιο εύκολη στην περιγραφή από το ραδιόφωνο. Η ύπαρξη της εικόνας και η αμεσότητα της καταργεί τα πολλά λόγια, είναι η κυριολεξία του «μία εικόνα χίλιες λέξεις» που λειτουργεί με τον λόγο μεν αλλά κυρίως δε την εικόνα.

Ο λόγος συμπληρώνει αυτό που κυρίωςβλέπουμε και «ακούμε» περισσότερο , από τις εκφράσεις του προσώπου, τις κινήσεις και την γλώσσα του σώματος. Αυτή είναι και διαφορά των δύο μέσων ότι στο ραδιόφωνο κυριαρχεί ο λόγος ενώ στην τηλεόραση η εικόνα. Η τηλεόραση μπαίνει στο σπίτι μας, γίνεται οικεία όπως και οι άνθρωποι της , με αποτέλεσμα να δημιουργεί πιστούς φίλους και ιδιαίτερα τον χειμώνα στον καναπέ.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον ραδιοσταθμό της Λάρνακας 99 fm;

Η σχέση μου με το Ράδιο 99 FM www.radio99fm.net μετράει 28 χρόνια και δημιουργήθηκε εν τη γενέσει του, όταν είχαμε ξεκινήσει την συνεργασία μας και για την οποία ευχαριστώ την ανώτατη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε . Μετά από αρκετά χρόνιαβρίσκομαι ξανά εδώ στο γνώριμο, αγαπημένο και πρώτο ραδιόφωνο της πόλης μας έχοντας αναλάβει την διεύθυνση από το καλοκαίρι του 2017 .Με εμπνέει ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρίσκομαι με μια υπέροχη ομάδα άξιων συνεργατών που μαζί δημιουργούμε το νέο αύριο για το Ράδιο 99FM και το www.eprovoli.com . Δεν ισχυρίζομαι βεβαίως, ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δυσκολίες αλλά μαζί μπορούμε , να βρίσκουμε τον τρόπο να δημιουργούμε δρόμους εκεί που άλλοι βλέπουν αδιέξοδα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας όσον αφορά το ράδιο 99 fm;

Διανύουμεήδη τον 21ο αιώνα και αυτό σημαίνει ,εξέλιξη, τεχνολογία, διαδίκτυο, εποχή της πληροφορίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Το Ράδιο 99FM www.radio99fm.netακολουθεί τις εξελίξεις και πλέον έχει μια σημαντική παρουσία on line , που διαρκώςανανεώνεταιστα κοινωνικά δίκτυα όπως και μια νέα δυναμική ειδησεογραφική ιστοσελίδα το www.eprovoli.com που καλύπτει ειδήσεις, επικαιρότητα και θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία και ενημέρωση στα κοινά μας με δια- δραστικό τρόπο επικοινωνίας μαζί τους και να αναπτύξουμε την κοινωνική εταιρική ευθύνη μας , με αντίστοιχες καλές πρακτικές.

Είστε ένας άνθρωπος που ασχολείστε σε μεγάλο βαθμό με τα κοινά και τις φιλανθρωπίες. Σκεφτήκατε να ασχοληθείτε με τα πολιτικά δρώμενα; είναι κάτι που θα το βλέπατε με ενδιαφέρον;

Προσωπικά πιστεύω ότι η ζωή μας έχει μεγαλύτερο νόημα όταν αντιληφθούμε την χαρά της προσφοράς. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν και άνθρωποι που δίνουν, εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία και πιστέψτε με δεν το έχω μετανιώσει ποτέ. Είναι πολύ βασικό να μπορείς να δίνειςμε ενθουσιασμό γιατί όλοι είμαστε ατελείς κι αυτό που έχει ανάγκη ο άλλος σήμερα μπορεί να το έχεις εσύ αύριο. Η αγάπη και η συμπόνια είναι πράγματα που όσο δίνεις τόσο πολλαπλασιάζονται και η εν συναίσθηση βοηθάει κάποιος να δει την αξία της προσφοράς , της ίδιας της ζωής και να την αναγνωρίσει σαν ένα υπέροχο δώρο.

Βεβαίως και έχω πολιτική θέση και άποψη αλλά δεν ανήκω σε κομματικό μηχανισμό. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν και αξίζουν πρέπει να έχουν ευκαιρίες να συμμετέχουν στα κοινά με εντιμότητα και ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Η πολιτική δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των κομματικών επιτελείων . Πολιτική είναι κάθε κίνηση, σκέψη και πράξη που επιχειρεί νασυμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών. Ο άνθρωπος είναι ον πολιτικό, είπε ο Αριστοτέλης. Η συμμετοχή μου λοιπόν,σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς είναι μια πολιτική πράξη.

Μια πτυχή της φιλανθρωπική σας πλευράς ήταν και η διοργάνωση της εκδήλωσης light the night που σκοπό είχε την στήριξη του ιδρύματος Ηλιαχτίδα Ζωής. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Το Ραδιο99 FM πάντα είχε και έχει έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση η οποία μας χαρακτηρίζει. Η βραδιά αυτή διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και περιλάμβανε επίδειξη μόδας SHE BOUTIQUE , βιολί από την μουσικό LIA,μουσική dj Ανδρέας Ανδρέου και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας αφού στηρίξαμε καιτο Ίδρυμα Ηλιαχτίδα που φιλοξενεί 85 παιδιά με ειδικές ανάγκες και μια πιο συγκεκριμένη, την δημιουργία πισίνας για μπορούν να βελτιώσουν την κινητικότητα τους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά αυτά.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Προσωπικά στη ζωή, έκανα πολύ περισσότερα και πολύ διαφορετικά πράγματα από ότι είχα σκεφτείκαι νιώθω καλά που είχα την δύναμη να παλέψω για το κάθε τι. Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει σχέδια και απογοητεύεται όταν δεν υλοποιούνται. Η ζωή είναι απρόβλεπτη , πολύπλευρη, δεν ερμηνεύεται μονοδιάστατα και δεν ανταποκρίνεται τις περισσότερες φορές στις προσδοκίες μας. Η εμπειρία μου λέει ότι, ηπραγματικότητα είναι πλουσιότερη από τα όνειρα μας και πολλές φορές τελείως ανατρεπτικήστα σχέδια μας. Ζω στο σήμερα με το βλέμμα στο αύριο και είμαι ευγνώμων για κάθε τι.

Σχόλια