Πέντε απλές τεχνικές διαλογισμού που θα σας προσφέρουν ηρεμία!
08/05/2018

Ο διαλογισμός μειώνει το στρες, αναπτύσσει τη συγκέντρωση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Μόλις αρχίσετε να ασκείτε διαλογισμό, θα αρχίσετε να έχετε ένα πιο ήσυχο μυαλό, μια πιο ανοιχτή καρδιά και μια εσωτερική αίσθηση ελευθερίας.

Οι βασικές αρχές είναι η χαλάρωση και η αναπνοή.

Τα πλεονεκτήματα του διαλογισμού είναι ότι δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή οπουδήποτε, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο πάρκο.

Ακούγεται καλό; Εάν ναι, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε τις 5 τεχνικές διαλογισμού για αρχάριους. Και μην ξεχνάτε: για να ξεκινήσετε το διαλογισμό χρειάζεστε πέντε έως δέκα λεπτά την ημέρα.

  • Μείνετε άνετοι/ες σε ένα ήσυχο μέρος

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Για να ξεκινήσετε, δεν έχει σημασία αν κάθεστε στο καθιστικό ή σε άλλο μέρος. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα. Μπορείτε να καθίσετε στο πάτωμα ή να καθίσετε στην καρέκλα γενικά όπου νιώθετε ασφάλεια. Όταν νιώσετε άνετα και σας προτείνω να ανοίξτε τις παλάμες σας προς τον ουρανό.

  • Δώστε σημασία στο παρόν

Γνωρίζοντας τα πάντα που σας περιβάλλουν. Τι ακούτε; Πώς αισθάνεστε όταν κάθεστε; Νιώθετε κάποια ένταση; Τι σκέφτεσαι;

  • Εστίαση στην αναπνοή

Όταν αναπνέετε βαθιά, αισθάνεστε ότι οι πνεύμονές σας κινούνται και αισθάνονται τον αέρα που έρχεται από τη μύτη ή το στόμα σας. Αναπνεύστε όπως νιώθετε εσείς άνετα. Το μυαλό σας θα θέσει ερωτήσεις, κάτι που είναι φυσιολογικό. Εσείς εστιάστε την προσοχή σας στην αναπνοή.

  • Νιώστε το σώμα σας

Μόλις εστιάσετε, την προσοχή στην αναπνοή σας, παρατηρήστε το σώμα σας και αισθανθείτε κάθε κομμάτι του. Ξεκινήστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και σταδιακά σκαρφαλώστε στο κεφάλι σας. Εάν το μυαλό σας συνεχίζει να σας ρωτά για διάφορα άλλα πράγματα, προσπαθήστε να εστιάσετε ξανά την προσοχή στην αναπνοή. Αναπνεύστε πέντε, δέκα λεπτά με μέγιστη συγκέντρωση αναπνοής.

Προαιρετικά: Εμπνεύστε βαθιά και στη συνέχεια εκπνεύστε με έναν ήχο όπως αυτό: "Ommm."

  • Εξάσκηση

Αν θέλετε να μάθετε ακριβώς τι κάνουν οι τεχνικές διαλογισμού (για αρχάριους), δεν είναι κάτι το δύσκολο ή ιδιαίτερο. Η πρακτική κάνει τον τέλειο διαλογισμό! Βρείτε χρόνο κάθε μέρα 5 με 10 λεπτά για να κάνετε πρακτική τον διαλογισμό! Θα δείτε σύντομα τα αποτελέσματα και ότι αξίζει τον κόπο, επειδή μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας!

Σας αξίζει!

Σχόλια