Πανακότα «Lacta Φράουλα»
05/04/2019

Με τρία μόνο υλικά με την αγαπημένη μας σοκολάτα. Ένα γλυκό δροσερό και ελαφρύ για το καλοκαίρι.

Μερίδες: 4-5

Χρόνος Εκτέλεσης: 15’

Χρόνος αναμονής: 10 ώρες

Κόστος Συνταγής: €6

Υλικά

  • 450ml Γάλα
  • 10g(1 Φύλλο) Ζελατίνης
  • 2 Σοκολάτες Lacta Φράουλα(των 100g)

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε 4-5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό να μαλακώσει.

Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά Κομματάκια.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο γάλα, με ένα σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όσο είναι το μείγμα ζεστό προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί.

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες και αφήνουμε για ένα βράδυ, στο ψυγείο, να στερεωθεί.

*Για ένα σύνθετο γευστικό επιδόρπιο μπορείτε να τη συνδυάσετε με σιρόπι φράουλας και παγωτό βανίλιας.

Επίσης με όμοιες γεύσεις: σιρόπι σοκολάτας, παγωτό σοκολάτας, παγωτό φράουλας.

Σχόλια