Παναγιώτης Αλεξάνδρου
06/06/2018

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Σε ηλικία 14-15 χρονών, εκεί που αρχίζουν οι πρώτες νυχτερινές αποδράσεις, ανακάλυψα ότι με ενδιαφέρει η εμφάνιση των μαλλιών στις κοπέλες που συναναστρεφόμουν. Το κυριότερο βέβαια ήταν πως με εμπιστεύονταν για το χτένισμα τους. Και έτσι αποφάσισα να γραφτώ σε σχολή κομμωτικής.

Τι είναι για σένα η κομμωτική;

Πάθος, μαγεία, ομορφιά.

Αν δεν ήσουν κομμωτής τι θα ήθελες να κάνεις;

Σίγουρα κάτι που θα με γέμιζε δημιουργικά

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για το φετινό καλοκαίρι;

Γήινες αποχρώσεις με διασκορπισμένες πλατιές ανταύγειες

Πες μας τα χαρακτηριστικά μιας «δύσκολης» πελάτισσας;

"Δύσκολες" πελάτισσες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν γυναίκες με άποψη για την καλαισθησία των μαλλιών. Απλά εκεί που βλέπεις ότι κάτι δεν θα τους ταίριαζε, τους το μεταδίδεις με κομψότητα. Πρέπει όμως να σεβόμαστε το τι θέλουν.

Για τις περισσότερες από εμάς, ο κομμωτής είναι και ο ψυχολόγος μας. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Από το γεγονός ότι στην ζωή της κάθε γυναίκας συμβαίνουν πολλές στιγμές όπως γάμος, βάπτιση παιδιών, επιτυχίες. Σε όλες τις περιπτώσεις θα επισκεφτεί το κομμωτήριο για την ομορφιά των μαλλιών της, κι αυτό την συνδέει ψυχικά με τον κομμωτή.

Η δουλειά σας είναι δύσκολη και απαιτητική αν αναλογιστούμε τις πολλές ώρες ορθοστασίας και τους διαφορετικούς τύπους πελατών. Τι είναι αυτό που σε εμπνέει και σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις;

Στην ικανοποίηση που βλέπεις στα μάτια και στο χαμόγελο της κάθε κοπέλας που έχεις απέναντι σου, αλλά και στα νυχτερινά ευχαριστήρια μηνύματα που δέχεσαι από τις κοπέλες για την αποδοχή που δέχθηκαν στα μέρη που παρευρέθηκαν

Πες μας κάτι που έγινε στο κομμωτήριο σου και δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Έχουν συμβεί πολλά. Αλλά τα εν οίκω μη εν δήμω.

Σχόλια