Νιώθεις ότι όλα πάνε πίσω; Ξεπέρασε το και προχώρα
20/02/2019

Νιώθεις ότι όλα πάνε 5 βήματα πίσω όσο προσπαθείς να κάνεις έστω ένα μπροστά; Ότι όλα πέφτουν γύρω σου; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις ακόμα και τις πιο άσχημες στιγμές της ζωής σου.

«Πάντα να κοιτάζεις τι έχει απομείνει από εσένα, ποτέ μην κοιτάζεις τι έχεις χάσει», δήλωσε ο συγγραφέας Robert Schuller. Αλλά πόσοι από εμάς είναι ικανοί να το πράξουν; Πώς αναζητούμε κάτι όμορφο, όταν η ζωή δεν μας δίνει όσα θέλουμε; Πώς θεραπεύουμε την καρδιά μας, την ψυχή μας;

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι αρκετά κουραστικός. Αλλά είμαστε όλοι πιο ανθεκτικοί από όσο πιστεύουμε και αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Θα υπάρχει πάντα περισσότερη αγάπη να προσφέρουμε, περισσότερη ελπίδα, περισσότερο πάθος να επενδύσουμε σε αυτό που κάνουμε.

Είμαστε όλοι εξαντλημένοι, όλοι αισθανόμαστε απογοητευμένοι κάποια στιγμή. Πρέπει όμως να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε εμάς, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Ακριβώς επειδή είσαι πεσμένος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις ένα μικρό βήμα προς την αλλαγή.

Έχεις κάθε δικαίωμα να λυγήσεις!

Αφήστε τον εαυτό σου να πέσει... Ορισμένες αλλαγές εμφανίζονται σταδιακά. Δώσε χρόνο. Ναι, έχεις κάθε λόγο να νιώθεις κούραση. Έχεις κουραστεί να κάνεις μια αλλαγή. Είσαι έτσι επειδή εξελίσσεσαι. Και για να κάνεις μια αλλαγή, πρέπει να ενεργοποιήσεις την πνευματική σου δύναμη.

Φρόντισε τον εαυτό σου.

Αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα για εσένα. Συνδυάζετε αρκετά καλά, επίτρεψε στο μυαλό σου να ξεκουραστεί σωστά, να χαλαρώσει όταν χρειάζεται, να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους ποιοτικούς ανθρώπους σου, κάνε ότι σου φέρνει χαρά, αγαπά τον εαυτό σου!

Μην εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους, ή καταστάσεις.

Όταν νομίζεις ότι χάνεις τα πάντα, τείνεις να πανικοβάλλεσαι. Αλλά ίσως ο Θεός/ το Κάρμα/ το Συμπάν έχει ένα καλύτερο σχέδιο για εσένα, σου πέρασε αυτό από το μυαλό; Θα δεις ότι μόλις ξεπεράσεις τη θλίψη ή τα σκληρά συναισθήματα που σε κατακλύζουν... ο ήλιος θα βγει στο δρόμο σου. Και θα νιώθεις μια χαλαρότητα. Απλά τόλμησε το!

Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει.

Εάν έχεις έρθει σε ένα κρίσιμο σημείο όπου νομίζεις ότι όλα πέφτουν γύρω σου, τότε είναι σημαντικό να το καταλάβεις. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να πονέσει!. Όσο περισσότερο πας κόντρα για να μην τα νιώσεις αυτά που σε περιτριγυρίζουν, τόσο περισσότερο θα επιμείνουν. Μην αισθάνεσαι ένοχες για την ευπάθεια σου. Άφησε τον εαυτό σου να τα νιώσει!

Δώσε χρόνο!

Όλα περνούν στη ζωή. Όλα έχουν μια αρχή, αλλά και ένα τέλος.

Ζήσε το σήμερα και το αύριο θα φανεί όταν έρθει! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη δύναμη μέσα σου για να ξεπεράσεις τη στιγμή.

Να ξέρεις έχεις την δύναμη που σου αξίζει!

Τόλμησε το!

Σχόλια