Λάδι νυχιών
07/03/2017

Τα νύχια μπορούν να αφυδατωθούν αν βυθιστούν στο νερό για αρκετή ώρα (π.χ. όταν πλένουμε τα πιάτα κ.λπ.). Όταν το νύχι γεμίζει με νερό, φουσκώνει και μόλις στεγνώσει, συστέλλεται απομακρύνοντας το βερνίκι ή τα πρόσθετα. Επίσης, τα νύχια μπορούν να αφυδατωθούν αν πιάνετε συχνά χαρτί.

Το λάδι νυχιών διατηρεί τα πρόσθετα και τα φυσικά νύχια σκληρά και εύκαμπτα. Δίνει στα πρόσθετα την ικανότητα να λυγίζουν και να ακολουθούν τις κινήσεις των φυσικών νυχιών. Γεμίζει τα κενά μεταξύ των στρωμάτων κερατίνης (της πρωτεΐνης από την οποία αποτελούνται τα νύχια), παίζοντας το ρόλο προστατευτικού. Ενυδατώνει το νύχι, ρυθμίζει και ενεργοποιεί τη μήτρα, ώστε να δημιουργήσει υγιέστερα νύχια και δεν αφήνει το βερνίκι ή τα πρόσθετα να ραγίσουν ή να ανασηκωθούν λόγω αφυδάτωσης.

Ο διαχωρισμός είναι δυνατό να οφείλεται σε λανθασμένη εφαρμογή των πρόσθετων, σε κακή προετοιμασία ή αν δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά λάδι νυχιών (το νύχι αφυδατώνεται). Η χρήση λαδιού δύο φορές την ημέρα είναι απαραίτητη για τη διάρκεια των πρόσθετων νυχιών.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά δευτερόλεπτα την ημέρα, για να προστατεύεστε την επένδυση που έκανετε στα νύχια σας, με αυτό το μοναδικό προϊόν φροντίδας.

Πολλές φορές με ρωτούν αν πρέπει να αφαιρούνται κάθε τόσο τα πρόσθετα προϊόντα και να αφήνουμε τα νύχια να αναπνέουν.

Πρέπει να πω ότι τα νύχια δεν έχουν πνεύμονες. Δεν αναπνέουν. Δεν έχουν ανάγκη να αναπνέουν. Τα νύχια θρέφονται με την κυκλοφορία του αίματος.

Για υγιή νύχια αρκεί να χρησιμοποιείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ειδικό λάδι και ΠΑΝΤΑ να εμπιστέυστε επαγγελματίες για το μανικιούρ σας.

Σχόλια