Η δίαιτα τη λεπτίνης- Η θαυματουργή δίαιτα των celebrities!
11/05/2018

Ακόμη ψάχνεις να βρεις την κατάλληλη μέθοδο για να χάσεις κιλά; Έχεις κουραστεί και έχεις δοκιμάσει τα πάντα;

Η δίαιτα της λεπτίνης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των διασήμων ανά τον κόσμο και αυτό είναι ίσως το μυστικό τους. Ποιά είναι και τι κάνει όμως η δίαιτα της λεπτίνης;

Ο κλινικός- διατροφολόγος Byron J. Richards σου προτείνει τη δίαιτα της λεπτίνης. Ο ίδιος ήταν ο πρώτος που είχε μελετήσει τον όρο “λεπτίνη” και την άμεση σχέση της με την αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Η ορμόνη “λεπτίνη”

Η λεπτίνη είναι πρωτεϊνικής μορφής ορμόνη και έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την ενεργειακή πρόσληψη. Σ’ αυτή συμπεριλαμβάνονται η όρεξη, η πείνα και ο μεταβολισμός. Η λεπτίνη παράγεται από λιποκύτταρα.Επομένως, απώτερος στόχος είναι να διατηρηθεί στα σωστά επίπεδα, ανάλογα με τις κατάλληλες τροφές που προσλαμβάνει ο οργανισμός, ώστε να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και να περιορίζονται οι τάσεις λιγούρας. Έτσι, θα είναι δυνατή η απώλεια βάρους.

The Leptin Diet (ή αλλιώς η Δίαιτα της Λεπτίνης)

Σύμφωνα με τον Byron J. Richards, εισηγητή της δίαιτας αυτής, η προσπάθεια απελευθέρωσης και διαχείρισης της ορμόνης, αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα για την αποφυγή της παχυσαρκίας, αλλά και άλλων παθήσεων.

Ιδανικές τροφές για την ενεργοποίηση της λεπτίνης

Θεωρούνται απαραίτητα τα φρέσκα, οργανικά προϊόντα που μπορούν να σου δώσουν ενέργεια (π.χ γκρέιπφρουτ, σπανάκι, ντομάτα, λάχανο, μπρόκολο, κεράσια κλπ.)

Είναι σημαντικό και απαραίτητο να απομακρύνεις εντελώς από τη διατροφή σου, κάθε είδος επεξεργασμένης τροφής (π.χ έτοιμο και γρήγορο φαγητό).

Για να πετύχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς, ο ίδιος προτείνει παράλληλα 5 βασικούς κανόνες:

  1. Μην τρως ποτέ μετά το βραδινό. Ολοκλήρωσε το βραδινό σου τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο.
  2. Να τρως 3 γεύματα την ημέρα, με διαφορά 5-6 ωρών. Δεν επιτρέπονται τα σνακς ενδιάμεσα.
  3. Μην τρως μεγάλες μερίδες. Να ολοκληρώνεις το γεύμα σου όταν θα είσαι σχεδόν χορτάτος.
  4. Να τρως πρωινό υψηλό σε πρωτεΐνες. Να στοχεύεις σε 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό γεύμα.
  5. Να περιορίσεις την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνεις, όχι να τους αποκόψεις εντελώς από τη διατροφή σου.


Ο Byron J. Richards, στο σχετικό βιβλίο που έχει εκδώσει “The Leptin diet” αναφέρει αναλυτικότερα το είδος της τροφής που πρέπει να καταναλώνεις, την ποσότητα της κάθε τροφής, καθώς και τη λειτουργία των συμπληρωμάτων διατροφής σε συνδυασμό με τη δίαιτα της λεπτίνης.

Σχόλια