Γιώργος Σοφοκλέους. Η κομμωτική είναι το χόμπι και η δουλειά μου
17/10/2018

Γιώργος Σοφοκλέους. Πρόεδρος Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων Πάφου

Για περισσότερα από 35 χρόνια υπηρετεί την κομμωτική τέχνη. Με σπουδές σε Λονδίνο και Γαλλία αλλά και με την παρακολούθηση σεμιναρίων έχει καταξιωθεί στον χώρο του. Θαυμάζει τον Antony Mascolo ο οποίος τον έχει εμπνεύσει . Το κατεξοχήν επάγγελμα της οικογένειας είναι η κομμωτική. Η σύζυγος και δύο από τα παιδιά του ασχολούνται επαγγελματικά με αυτή αν και τα τρία του παιδιά έχουν σπουδάσει κομμωτική.

Πότε συνειδητοποίησες ότι θέλεις να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Στα 18 μου. Κανείς δεν μπορούσε να με κάνει να αλλάξω γνώμη για το επάγγελμα που επέλεξα.

Τι είναι η κομμωτική για σένα;

Μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Η κομμωτική είναι το χόμπι και η δουλειά μου.

Ποια η μέχρι τώρα πορεία σου στο επάγγελμα και στα κοινά του χώρου;

Ήμουν ο πρώτος πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου κομμωτών. Επί προεδρίας μου κατοχυρώθηκε επίσημα το επάγγελμα και η νομοθεσία που διέπει τον κλάδο. Ήμουν αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας δύο φορές. Την δεύτερη φορά όμως αναγκάστηκα να διακόψω την θητεία μου γιατί εκλέγηκα δημοτικός σύμβουλος Πάφου. Ασχολούμαι αρκετά με τα κοινά του κλάδου και διάφορων άλλων τομέων.

Πόσα χρόνια είσαι πρόεδρος του επαρχιακού συνδέσμου και ποιο το όραμα σου;

Τα τελευταία 15 χρόνια. Όραμα μου να βελτιωθεί ο κλάδος γενικότερα και να δραστηριοποιηθούμε όλοι για ακόμα καλύτερη επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον κομμωτικό κόσμο της Κύπρου;

Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αν και χρειάζεται βελτίωση για να είμαστε σε θέση να επιλύουμε τυχόν προβλήματα. Δεν νομίζω ότι έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από άλλες χώρες.

Ποια η συνεργασία μεταξύ επαρχιακών, ομοσπονδίας και συμβουλίου εγγραφής;

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι η συνεργασία μας είναι άψογη. Κάποιες διαφωνίες υπάρχουν αλλά καμιά αντιπαλότητα μεταξύ μας.

Μετά την θέση του προέδρου του επαρχιακού συνδέσμου τι θα ακολουθήσει;

Δεν αποκλείω τίποτα. Ούτως ή άλλως ήμουν και παλιότερα πρόεδρος της παγκύπριας ομοσπονδίας.

Ποια τα επόμενα σχέδια του συνδέσμου;

Να συστρατευθούν μαζί μας κι άλλοι συνάδελφοι. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τυχών προβλήματα. Η διοργάνωση σεμιναρίων και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων είναι πάντα στα σχέδια του συνδέσμου

Σχόλια