Γιώργος Ανδρέου.  Οι κομμωτές και κουρείς του τόπου διψούν για μάθηση
17/10/2018

Γιώργος Ανδρέου. Πρόεδρος Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων Λάρνακας

Εδώ και δυόμιση χρόνια βρίσκεται στην θέση του προέδρου του επαρχιακού συνδέσμου Λάρνακας. Έχει σπουδάσει στην σχολή κομμωτικής VIP Hairdressing School. Ίνδαλμα του αλλά και ο άνθρωπος που μέχρι και σήμερα τον εμπνέει, ο Στηβ Σταύρου. Παντρεμένος με δύο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο, μας εκμυστηρεύτηκε ότι δεν θα ήθελε κάποιο από τα παιδιά του να ακολουθήσει το επάγγελμα του.

Πότε συνειδητοποίησες ότι θέλεις να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Από μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με την μόδα των μαλλιών. Στα δεκαπέντε μου αποφάσισα να πάω σε σχολή κομμωτικής.

Τι είναι η κομμωτική για σένα;

Τα πάντα. Ζωή, οικογένεια. Η δουλειά μου είναι το δεύτερο μου σπίτι.

Ποια η μέχρι τώρα πορεία σου στο επάγγελμα και στα κοινά του χώρου;

Στην σχολή τέλειωσα ως κομμωτής και με το πέρασμα του χρόνου αποφάσισα να ασχοληθώ με το αντρικό κούρεμα. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, απαραίτητο θεωρώ για τον κάθε ένα από εμάς που ασχολούμαστε με την κομμωτική. Η εκπαίδευση στο επάγγελμα μας δεν τελειώνει ποτέ. Αν και είμαι χρόνια στο επάγγελμα είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά και νομίζω ότι τα καταφέρνω αρκετά καλά.

Πόσα χρόνια είσαι πρόεδρος του επαρχιακού συνδέσμου και ποιο το όραμα σου;

Εδώ και δυόμιση χρόνια. Το όραμα μου είναι να καταφέρω να έρθουν ακόμα πιο πολλοί συνάδελφοι στον σύνδεσμο και να παραταχθούν μαζί μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Εδώ να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας και ιδιαίτερα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου μας, χωρίς την βοήθεια τον οποίων δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθούν πολλά από τα οποία κάναμε τα τελευταία χρόνια. Αγαπημένοι και ενωμένοι προχωράμε για το καλύτερο.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον κομμωτικό κόσμο της Κύπρου;

Η απαραίτητη προσφορά και σημασία για τον κλάδο, τόσο από την Παγκύπρια Ομοσπονδία όσο και από το Συμβούλιο Εγγραφής. Οι κομμωτές και κουρείς του τόπου διψούν για μάθηση και θεωρώ ότι μπορούν και θα έπρεπε να γίνονται πολύ περισσότερα πράγματα που αφορούν τον κλάδο.

Ποια η συνεργασία μεταξύ επαρχιακών, ομοσπονδίας και συμβουλίου εγγραφής;

Η συνεργασία μας με τους άλλους επαρχιακούς συνδέσμους και το Συμβούλιο Εγγραφής είναι πολύ καλή. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως και για την συνεργασία μας με την Ομοσπονδία. Υπάρχουν προβλήματα αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση της μεταξύ μας συνεργασίας.

Μετά την θέση του προέδρου του επαρχιακού συνδέσμου τι θα ακολουθήσει;

Θα θέσω υποψηφιότητα για το Συμβούλιο εγγραφής. Σε όποια θέση κι αν είμαι όμως θα υπηρετώ τον κλάδο μας και θα παλεύω για ένα καλύτερο αύριο.

Ποια τα επόμενα σχέδια του συνδέσμου;

Η διοργάνωση σεμιναρίων για την συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των συναδέλφων, ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του συνδέσμου μας και άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Σχόλια