Γιατί δεν έχω βρει ακόμη τον κατάλληλο/η για μένα;
17/05/2018

Εκεί που περπατάς στο δρόμο, στην πλατεία, ή βρίσκεσαι σε ένα καφέ με φίλους, παρατηρείς γύρω σου και εστιάζεις άθελα (ίσως λίγο ηθελημένα), στα ζευγάρια ή στις οικογένειες που βρίσκονται στοχώρο, αναλόγως τι αναζητείς από τη ζωή σου εκείνη τη χρονική στιγμή!

Και κάπως έτσι, ξεκινάει ένας εσωτερικός μονόλογος στο μυαλό σου, μια διαμάχη, καθώς τα μάτια σου κοιτάζουν επίμονα περιμετρικά: “Γιατί εγώ ακόμη δεν έχω βρει τον ιδανικό/ ιδανική για μένα; Τι μου λείπει εμένα; Γιατί εγώ...”.Κάπου εδώ θα σε διακόψω, γιατί τα γιατί σου μπορεί να συνεχίζουν για ώρες και μεταξύ μας, πιθανόν να είναι πλέον αμέτρητα.

Αναρωτιέσαι αν μπορώ να σου πω κάποια συνταγή για να ακολουθήσεις.Ξέρεις πώς αυτό δεν μπορεί να γίνει!Μπορώ όμως, να σου επισημάνω μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες στην καθημερινότητά σου, που ίσως είναι αυτές που σε κρατάνε πίσω στο, “πονεμένο”, κεφάλαιο που ονομάζεται “σχέσεις”!

Εργασιομανία

Η εργασία σου έχει γίνει πλέον η ζωή σου και οι υπερωρίες δίνουν και παίρνουν.Ζεις και αναπνέεις γι’ αυτή, αφού έχεις θέσει ξεκάθαρους στόχους για την επαγγελματική σου πορεία.Είσαι απόλυτα επικεντρωμένη/ος και διατεθειμένη/ος να κάνεις τα πάντα. Σε συγχαίρω γι’ αυτό πραγματικά! Σκέψου όμως λίγο λογικά για τα επόμενα τριάντα δευτερόλεπτα, καθώς θα διαβάζεις τα εξής: Υπάρχει διαθέσιμος χώρος στη ζωή σου για ένα καινούριο ξεκίνημα; Έχεις τον απαραίτητο χρόνο, ούτως ώστε να αφοσιωθείς στη δημιουργία μιας σχέσης; Θα έκανες θυσίες για κάτι άλλο, εκτός από τη δουλειά σου; Και τώρα προσπάθησε να απαντήσεις μια προς μια τις ερωτήσεις.Αν υπάρχουν αρκετά “όχι”, τότε χρειάζεσαι μια γερή αναδιοργάνωση στη ζωή σου και στην καθημερινότητά σου, ώστε να μπορέσεις να βρεις τις κατάλληλες ισορροπίες!

Home sweet home

Ο πιο πάνω τίτλος τα λέει όλα!Σε όλους μας αρέσει η ζεστασιά του σπιτιού μας.Είναι ο χώρος που μπορεί να σε χαλαρώσει, να σε αποφορτίσει, να σε ξεκουράσει. Είναι ο χώρος που σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι εκατό τοις εκατό ο εαυτός σου και να νιώθεις ασφάλεια.Σίγουρα όμως δεν είναι ο χώρος που θα σου δώσει το ιδανικό σου ταίρι! Καλές και οι ταινίες που σε κάνουν να ονειροπολείς, καλά και τα reality shows που αποδοκιμάζουν το μυαλό σου, αλλά όχι, εδώ χρειάζεσαι δραστικές αλλαγές. Βγες με φίλους και συναδέλφους, όποτε σου δίνεται η δυνατότητα.Έτσι, θα συναναστραφείς με κόσμο και που ξέρεις μπορεί να επέλθει και μια καινούρια γνωριμία.Προτίμησε τις βόλτες ή τα οργανωμένα events, αναλόγως των ενδιαφερόντων σου.Αυτές είναι ευκαιρίες που πρέπει να αδράξεις!

Να σε αγαπάς

Ακριβώς! Να σε φροντίζεις, να σε αγαπάς, να σε νοιάζεσαι! Όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις εσύ πρώτα για τον εαυτό σου και μετά κάποιος άλλος για σένα.Πώς θα το επιτύχεις αυτό;Διατήρησε τη φυσική και προσεγμένη σου εικόνα, μιας και η πρώτη εντύπωση είναι και η καθοριστική.Φυσικά εδώ, δεν εννοώ τα διάφορα φτιασίδια που θα σε κάνουν να φαίνεσαι κάτι άλλο, όχι.Στόχος σου είναι να φαίνεται η αγάπη σου για σένα, με τρόπο που να αποπνέεις σιγουριά και υπέρτατη αυτοπεποίθηση.Έτσι, μπορείς να κάνεις μια θετική, πρώτη εντύπωση, στοιχεία που μπορείς να μεταδόσεις στο άτομο που σε ενδιαφέρει.Λιτά και απέριττα κάνε αισθητή την παρουσία σου!

Σχόλια