Φιλία- Friendship
07/03/2017

Φιλία. Μια λέξη που πολλοί ξέρουν και λένε αλλά λίγοι την κατανοούν και εννοούν. Μια λέξη ιερή, που λίγοι την σέβονται. Μια λέξη που είναι πανταχού παρούσα στο λεξιλόγιο κάθε ανθρώπου.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει πραγματική φιλία στις μέρες μας. Και όχι, δεν μιλάω για την φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών, που εγώ προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει και πολύ δυνατή και αληθινή μάλιστα, αλλά μεταξύ των γυναικών. Μεταξύ μας κοπέλες μου, που ενώ θα έπρεπε η μια να στηρίζει την άλλη, πολλές φορές γίνεται το αντίθετο. Ποια θα σπρώξει πρώτη….στον γκρεμό. Καταλαβαίνω ότι η εμπιστοσύνη έχει χαθεί λόγω διαφόρων καταστάσεων και η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη, ας μην την κάνουμε όμως δυσκολότερη.

Ποια αξίζει όμως να αποκαλείς φίλη; Σίγουρα όχι κάποια που μπροστά σου είναι άγγελος και μόλις γυρίσεις την πλάτη θα αρπάξει το φτυάρι. Όχι για να σκάψει και να φυτέψει λουλούδια όπως εσύ θα σκεφτόσουν, αλλά για να σου ανοίξει τον λάκκο. Όχι κάποια που με την πρώτη διαφωνία θα κάνει στροφή 180ο και θα εξαφανιστεί. Όχι αυτή που δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο για να ρωτήσει τι κάνεις. Όχι αυτή που θα σε θυμηθεί μόνο όταν θα θέλει κάτι από εσένα.

Φίλη σου είναι κάποια που είναι δίπλα σου, παντού και πάντα, χωρίς να περιμένει τίποτα από σένα. Κανένα αντάλλαγμα. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Φίλη σου είναι αυτή που θα σου θυμώσει όταν κάνεις βλακείες, με σκοπό να σε συνετίσει. Αυτή που θα γίνει βράχος απροσπέλαστος όταν κάποιος προσπαθήσει να σε βλάψει. Αυτή που συμπορεύεται μαζί σου στο ταξίδι της ζωής. Αυτή που θα γίνει καπετάνιος στην δικιά σου φουρτούνα και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει το καράβι. Αυτή που θα σεβαστεί την άποψη σου, έστω κι αν είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την δική της. Αυτή που θα γίνει ομπρέλα πάνω απ’ το κεφάλι σου, στην μπόρα και στην λιακάδα. Αυτή που θα πουλήσει και την ψυχή της στον διάβολο για σένα. Για την φίλη της.

Η αληθινή φιλία σπανίζει στις μέρες μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Χωρίς την φιλία όμως δεν μπορεί κανένας να επιβιώσει. Δεν μπορείς να είσαι υγιές μέλος της κοινωνίας χωρίς φίλους. Απλά ας κάνουμε όλοι μας προσεκτικά τις επιλογές μας.

Σχόλια