Εύκολο Εκμέκ
27/02/2019

Ένα εκλεκτό και ακαταμάχητο γλυκό το οποίο είναι ιδανικό και για χειμώνα και για καλοκαίρι. Το χειμώνα μπορείτε να το απολαύσετε με έναν υπέροχο ζεστό καφέ, κατά προτίμηση κυπριακό. Και το καλοκαίρι με μία μπάλα από δροσιστικό παγωτό τριαντάφυλλο ή χαλεπιανό.

Μερίδες: 8 - 10

Χρόνος: 15 – 20 λεπτά

Κόστος:€10

Υλικά

Βάση:

  • 1-2 Κέικ έτοιμο κομμένο σε φέτες(1,5 cm)
  • Φιστίκι Αιγίνης (Χαλεπιανό) τριμμένο για πασπάλισμα

Κρέμα:

  • 1250ml Γάλα
  • 250g Ζάχαρη
  • 100g Κορν Φλάουρ
  • 2 Κρόκους Αυγών
  • 1κ.γ Βούτυρο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Στη μύτη του κουταλιού άρωμα μαστίχας

Σιρόπι:

  • 350g Ζάχαρη
  • 270g Νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε αρχικά το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και με το που πάρουν βράση και ομογενοποιηθούν τα υλικά σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα λαδωμένο πυρέξ ψήνουμε (σε προθερμασμένο φούρνο) τις φέτες του κέικ στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης Lava Cake – Σουφλέ Σοκολάτας

Μόλις πάρουν χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε. Σκεπάζουμε και φτιάχνουμε την κρέμα.

Σε μία κατσαρόλα αναμιγνύουμε καλά τα 1000 ml γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τους κρόκους να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα. Και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ζεσταίνουμε μέχρι η κρέμα να βράσει και να δέσει ανακατεύοντας διαρκώς για να μην αρπάξει.

Όταν πήξει η κρέμα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαστίχα να αναμιχθούν καλά στο μείγμα.

Απλώνουμε στο πυρέξ πάνω από το κέικ,διακοσμούμε με το φιστίκι και αφήνουμε να κρυώσει.

Αν έχετε τη διάθεση και μικρά γυάλινα μπολ μπορείτε να φτιάξετε και μικρά ατομικά εκμέκ.

Σχόλια