Επέλεξε να ζήσεις όπως θέλεις. Μην απολογείσαι!
07/06/2019

Έχεις το δικαίωμα να κάνεις ότι θέλει η καρδιά σου. Αυτή είναι ίσως η πιο όμορφη συμβουλή που έλαβα από κάποιον δικό μου άνθρωπο.

Δεν μπορείς να είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν πριν από μια 5ετια ή 10ετια ή πριν από ένα μήνα ή ακόμα και πριν 15 λεπτά. Έχεις το δικαίωμα να μεγαλώσεις. Έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις τον εαυτό σου. Έχεις το δικαίωμα να κάνεις ότι σου υπαγορεύει η καρδιά σου.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για το τι είναι. Γιατί φοβόμαστε να πούμε τι αισθανόμαστε, να εκφραστούμε ελεύθερα, να είμαστε οι ίδιοι, να κάνουμε τις επιλογές που θέλουμε, να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας;

Γιατί ζούμε τη ζωή μας σκεπτόμενοι τι λένε ή κάνουν οι άλλοι;

Γιατί δεν ακολουθούμε την διαίσθηση μας; Την καρδιά μας; Γιατί αφήνουμε τους άλλους να μας οδηγήσουν;

Τώρα, κάθε φορά που είμαι με το ένα πόδι στην άβυσσο ή σε ένα σταυροδρόμι προσπαθώ να σκεφτώ τον εαυτό μου. Ξέρω ότι η καρδιά μου είναι εκείνη που θα με οδηγήσει και θα με βοηθήσει να επιλέξω τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου.

Επέλεξε να ζήσεις όπως θέλεις. Μην απολογείσαι!

Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις μια νέα κατάσταση ή πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση, άκουσε το ένστικτο σου.

Είμαστε περίεργοι, εκφοβισμένοι, θυμωμένοι, δειλοί, ευαίσθητοι. Όλα αυτά είναι δικά μας. Όλα αυτά μας καθορίζουν ως προσωπικότητες. Γιατί να ζητάμε συγνώμη για το τι είμαστε;

Όσο ζεις σε αυτόν τον πλανήτη, θα είσαι εσύ. Ακριβώς εσύ. Γιατί λοιπόν να μην είσαι αυτό που είσαι πραγματικά. Λόγω της απόρριψης; Ναι, θα υπάρχουν και λιγότερο όμορφες μέρες. Ναι, θα υπάρξουν μέρες κατά τις οποίες οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι θα σου γυρίσουν την πλάτη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσεις όλα.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου! Μην εγκαταλείπεις τα σχέδιά σου. Μην εγκαταλείπεις τα όνειρα σου. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, τα ένστικτα σου, τα συναισθήματα σου.

Επιλέξτε με την καρδιά γιατί αυτό είναι που σου αξίζει!

Σχόλια