Ελαφρύ κοτόπουλο με γιαούρτι και πλιγούρι
11/02/2019

Μερίδες: 2

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Κόστος Συνταγής: €5,00

Υλικά

  • 2 Φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • Μαϊντανό
  • 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι πλιγούρι
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • Ζωμό


Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα σκεύος(μικρό κατσαρολάκι ή μπολάκι) διαλύουμε στο ζεστό νερό ι κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και σκεπάζουμε ή καλύπτουμε με μεμβράνη ανάλογα το σκεύος.

Μέχρι να τελειώσουμε την παρασκευή μας το πλιγούρι θα έχει απορροφήσει το υγρό και θα έχει μαγειρευτεί.Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και λίγο λεμόνι.

Στη συνέχεια κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά λεπτά φιλετάκια.

Δείτε επίσης Ψάρι με εύκολη σως

Τα σοτάρουμε σε τηγάνι να πάρουν χρώμα και λόγω του ότι είναι λεπτοκομμένα θα ψηθούν μέσα σε5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Ακολούθως προσθέτουμε το γιαούρτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να απορροφήσει το κοτόπουλο τα υγρά.

*Αν θέλουμε έπειτα προσθέτουμε στο πλιγούρι ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγουράκι ή δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι για να γίνει μια ωραία δροσερή σαλάτα-γαρνιτούρα.

Σχόλια