Είσαι μόνη/ος στις διακοπές των Χριστουγέννων;
12/12/2018

Συμβουλές για να μην νιώσεις μοναξιά!

Η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι μια από τις πιο δύσκολες, για τα μοναχικά άτομα και όχι μόνο. Αν και εσύ είσαι ένα από αυτά τα άτομα στην συνέχεια θα διαβάσεις κάποιες συμβουλές για να μην σε κυριεύσει το συναίσθημα της κατάθλιψης.

Εξαπατάς συνεχώς τον εαυτό σου πως τον επόμενο χρόνο θα είναι όλα διαφορετικά. Ότι δεν θα είσαι μόνη/ος μια τέτοια περίοδο και θα είσαι μαζί με τους φίλους σου ή και την/ον μελλοντικό σου σύντροφο και θα ζήσεις την αληθινή ευτυχία.

Η μοναξιά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας, επειδή είμαστε κοινωνικά όντα και η μοναξιά μας φέρνει απογοήτευση, κοινωνική απόσυρση, απομόνωση και αποφυγή.

Τι μπορείς να κάνεις;

Μπορείς να εστιάσεις στο παρόν, να ζεις την κάθε στιγμή όσο πιο όμορφα μπορείς να αποφύγεις τα αρνητικά του παρελθόντος. Μπορείς παντού να βρεις ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, υπάρχουν άτομα ανήμπορα που είναι πραγματικά μόνοι. Εσύ όμως τους είσαι τόσο σημαντική/ο, πρόσφερε τους αγάπη και θα δεις τη χαρά στα λυπημένα μάτια των παιδιών και των ηλικιωμένων που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα. Μπορείς να προσφέρεις αγάπη σε έναν οίκο ευγηρίας, σε ένα ορφανοτροφείο κλπ.

Εάν σου αρέσουν τα ταξίδια μπορεί να απολαύσεις ολιγοήμερες διακοπές ή αποδράσεις πιο συχνά εντός της χώρας. Γιατί έχουμε μια όμορφη χώρα, είμαστε τυχεροί να έχουμε ένα θαυμάσιο τοπίο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δει ποτέ τη θάλασσα ή το βουνό ή μόνο μια φορά στη ζωή τους έχουν δει κάτι αντίστοιχο.

Θα πρέπει να σκεφτείς πως η μοναξιά είναι μια κατάσταση που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να αποδεκτής τις νέες πιθανές γνωριμίες που θα έρθουν στον δρόμο σου. Με αυτό τον τρόπο η μοναξιά θα απομακρυνθεί από δίπλα σου. Βγες πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο ή σε μια έκθεση ή σε ένα μέρος όπου θα κάνεις καινούργιες γνωριμίες. Ποιος ξέρει το κάρμα σου ενεργοποιηθεί.

Εστίασε σε αυτό που ζεις σήμερα στο τώρα. Είναι πιο σημαντικό από τα υλικά αγαθά, η αξίες της ζωής, η σοφία, η χαρά, εντός σου προσελκύουν ανθρώπους.

Εύχομαι να έχεις φαντασία και πνευματικό πλούτο για να ολοκληρώσεις αυτή την αποστολή στην οποία δεν είσαι μόνος.

Σου αξίζει γιατί είσαι εσύ, ο εαυτός σου!

Σχόλια