Διαλογισμός στην εργασία: 4 τεχνικές που ξεφορτώνουν το άγχος
20/04/2018

Είστε στη δουλειά και έχετε έναν ατελείωτο κατάλογο καθηκόντων, οι συνάδελφοί σας εργάζονται πολύ αργά και ο προϊστάμενος σας μόλις σας έχει παραδώσει ακόμα κάτι για δουλειά. Η μέρα γίνεται ολοένα και πιο εξαντλητική και χρειάζεστε πραγματικά ένα διάλειμμα.

Ο διαλογισμός συχνά δεν είναι εύκολος στην πράξη όταν εργάζεστε. Αλλά ακόμα και δύο λεπτά χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας, να βελτιώσουν την εστίαση και επίσης να σας δώσουν μια πολύ καλύτερη διάθεση.

Πώς μπορείτε να κάνετε διαλογισμό στην εργασία; Εδώ είναι μερικές ιδέες!

Πιείτε περισσότερο νερό

Μάλλον το ακούτε κάθε μέρα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή αυτή η συνήθεια είναι πολύ σημαντική τόσο για την υγεία του σώματος όσο και για το μυαλό. Τι έχει να κάνει το νερό με το διαλογισμό; Το νερό είναι ένα στοιχείο της Γης που ηρεμεί, καθαρίζει και δυναμώνει την ψυχική κατάσταση.

Φύση στην εργασία

Η φύση είναι εκπληκτική και σας βοηθάει αν θέλετε να διαλογιστείτε στην εργασία. Όταν περιβάλλεστε από τα στοιχεία της Γης, το σώμα, το μυαλό και η ψυχή βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε ένα φυσικό καταφύγιο, αλλά υπάρχει μια λύση: δημιουργήστε μια γωνιά της φύσης στο γραφείο. Φέρτε πολλά φυτά και τοποθετήστε τα όμορφα. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια φυτά εύκολης φροντίδας, όπως το Aglaonema, ή να αγοράσετε ένα ψάρι Betta. Σίγουρα, αυτός ο διαλογισμός στην εργασία θα σας κάνει να αισθανθείτε χιλιάδες φορές καλύτερα.

Πόδια στο έδαφος

Πώς διαλογίζεστε στην εργασία; Πολλοί άνθρωποι ζουν οπουδήποτε αλλά όχι σήμερα. Είναι σαν το κεφάλι μας να επιπλέει στον αέρα. Ακόμα κι αν το σώμα μας είναι παρόν, το μυαλό μας λειτουργεί συνεχώς στο παρελθόν ή στο μέλλον. Όντας με τα πόδια σας στη γη σημαίνει ότι ζείτε εδώ και τώρα, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Είναι σημαντικό να συνδεθείτε με τη Γη, να είστε παρόντες και συνειδητοί για όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Κάθε πρωί και απόγευμα, κλείστε τα μάτια σας για ένα λεπτό. Φανταστείτε ότι είστε μια ισχυρή δέσμη φωτός που προστατεύει εδώ και τώρα, συνεχίστε την ημέρα σας ως συνήθως

Ευγνωμοσύνη

Δεδομένου ότι περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο γραφείο, είναι σημαντικό να αισθάνεστε χαλαροί και γεμάτοι θετική ενέργεια. Χρησιμοποιήστε αυτά τα μικρά κόλπα για να διαλογιστείτε στο γραφείο σας και η διάθεσή σας θα βελτιωθεί αισθητά, ανεξάρτητα από το πόσο κουραστικό μπορεί να σας φανεί.

Δοκιμάστε το! Θα σας βοηθήσει γιατί σας αξίζει!


Σχόλια