CAVO ZOE HOTEL Ανακαίνιση από C+ Studio Architects
15/07/2020

Το εξωτερικό του πρώην ξενοδοχείου Iris και πλέον Cavo Zoe είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το τοπίο. Η αρχιτεκτονική του εξωτερικού χώρου, συνυπάρχει με το φυσικό στοιχείο της περιοχής και το συμπληρώνει.

H βασική ιδέα της ανακαίνισης για τον σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου του Cavo Zoe από το C+Studio Architects ήταν η δημιουργία υγρών στοιχείων, τα οποία να είναι ορατά από όλα τα σημεία του υφιστάμενου ξενοδοχείου. Στόχος, ο αναπροσδιορισμός του φυσικού περιβάλλοντος, με στοιχεία νερού, φύτευσης και κατασκευών από φυσικά υλικά.

To Cavo Zoe είναι χτισμένο σε σημείο πιο ψηλά από το επίπεδο της θάλασσας, γι' αυτό και οι πισίνες έχουν χωροθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν βαθμιδωτές υψομετρικές διαφορές με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.

Οι πισίνες μπροστά μιμούνται την ιδέα μιας λίμνης, η οποία κατεβαίνει βαθμιδωτά προς την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ κορμοί δέντρων κρατούν την επιβλητική πέργκολα η οποία αφήνει φυσικά να περάσει το φως, δημιουργώντας ταυτόχρονα σκίαση.

C+ STUDIO ARCHITECTS 24 002024 WWW.CPLUSTUDIO.COM

PHOTO CREDITS OGIVAL VISUALS

Στο πιο κάτω επίπεδο, Οι πισίνες και πάλι κατεβαίνουν βαθμιδωτά προς το κρυμμένο μπαρ, δημιουργώντας την αίσθηση του καταρράχτη.

Στο Cavo Zoe το νερό βρίσκεται σε μια συνεχή ροή. Οι επισκέπτες αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρονται για να χαλαρώσουν στις πισίνες, να ξεκουραστούν κάτω από την πέργκολα ή να απολαύσουν μια μέρα χαλάρωσης στο spa.

Στο C+ Studio Architects δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εμπειρία του επισκέπτη στον χώρο. Ο σχεδιασμός για εκείνους ξεκινάει από την ίδια πάντα αφετηρία. Το ποια θα είναι η εμπειρία που επιθυμούν να έχουν οι άνθρωποι, είτε κατοικούν σε έναν χώρο είτε απλά είναι επισκέπτες σε αυτόν. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, επιδιώκουν πάντα να δημιουργήσουν ένα πιο οικείο περιβάλλον, ώστε η διαμονή να είναι σαν ένα κομμάτι της καθημερινής διαβίωσης του κάθε επισκέπτη. Τα περισσότερα έργα τους αναπτύσσονται με σεβασμό και ταπεινότητα προς το φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο.

Αυτό έχουν κάνει και στο Cavo Zoe!

This story is from: ARCHITECTURE & DE.CO.RE

Σχόλια