Αντώνης Χαραλάμπους, Χαρούλα Μιχαηλίδου
03/09/2018

Οι γλυκές πανδαισίες από τα ζαχαροπλαστεία Chocoland αποτελούν την πιο σίγουρη και ποιοτική επιλογή για τον κόσμο της Λάρνακας. Η εμπειρία την οποία διακατέχουν αποτελεί το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας τους.

Ο Αντώνης, με εμπειρία πολλών χρόνων σε μεγάλα ξενοδοχεία, ένας από τους τοπ αρχιμάγειρες του νησιού, έχει αναλάβει το κομμάτι της παραγωγής αυτών των υπέροχων γλυκών. Η Χαρούλα, με πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων και την λογιστική, έχει αναλάβει τα οικονομικά και την οργάνωση των καταστημάτων. Όπως μας είπε ο Αντώνης, η Χαρούλα είναι το στήριγμα του, αφού στέκεται βράχοςτόσο δίπλα του και τα δυο υπέροχα αγόρια τους όσο και στην δουλειά. Ο τίτλος «Το πιο γλυκό ζευγάρι» τους ταιριάζει απόλυτα και είμαι σίγουρη πως όσοι τους γνωρίζεται προσωπικά έχετε ακριβώς την ίδια άποψη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την ζαχαροπλαστική;

Α. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου σε μεγάλα ξενοδοχεία, γνώρισα και αγάπησα την ζαχαροπλαστική και έτσι σιγά σιγά άρχισα πριν αρκετά χρόνια να ασχολούμαι παράλληλα με την δουλειά μου, ανοίγοντας ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

Χ. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με την ζαχαροπλαστική! Πήρα το πτυχίο μου στην διοίκηση επιχειρήσεων και λογιστικής και δούλεψα για λίγα χρόνια στον τομέα μου. Με τον καιρό και βλέποντας το πάθος του Αντώνη να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση αποφάσισα να σταθώ δίπλα του.

Η αγάπη σας για τα γλυκά, περιορίζεται αποκλειστικά στο να τα φτιάχνετε ή έχετε και μια ιδιαίτερη αδυναμία στο να τρώτε γλυκά; Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό;

Α. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ωραίο και ποιοτικό γλυκό άσχετος αν εγώ τα φτιάχνω και τα έχω συνέχεια δίπλα μου.

Χ. Ε! η αλήθεια είναι ότι έχω και μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά. Το αγαπημένο μου γλυκό θα έλεγα είναι το μπράουνι με στρώσεις από πραλίνα αλλά και το Raspberry baked cheesecake

Με ποιο είδος ζαχαροπλαστικής ασχολείστε κυρίως;

Α.Ακολουθούμε συνταγές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, προσπαθώντας να τις προσαρμόσουμε με τα γούστα και τις προτιμήσεις του Κύπριου καταναλωτή.

Εδώ και 7 χρόνια τα ζαχαροπλαστεία Chocoland έχουν κερδίσει τον κόσμο της Λάρνακας ( και όχι μόνο). Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Α. Το μυστικό είναι η χρήση ποιοτικών υλικών, οι σωστές μέθοδοι διατήρησης και συντήρησης των προϊόντων. Η σωστή επαγγελματική εκπαίδευση του προσωπικού και η τήρηση κατά γράμμα της νομοθεσίας όσον αφορά την ποιότητα και υγιεινή. Φυσικά και η μεγάλη αγάπη που καταβάλουμε καθημερινά.

Χ. Επίσης να σημειώσω και την άψογη εξυπηρέτηση.

Τα Chocoland είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Πως είναι για ένα ζευγάρι να εργάζεται στον ίδιο χώρο;

Α. Είναι και καλό και κακό κάποιες φορές. Λόγω του ότι η δουλειά μας έχει καθημερινό στρες και άγχος, δυστυχώς κάποιες φορές τα κουβαλάμε και στο σπίτι μας!

Χ. Δεν είναι και ότι πιο εύκολο να δουλεύουμε στον ίδιο χώρο αλλά διαχωρίσαμε τις δουλειές μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε στον ίδιο χώρο.

Πως είναι η σχέση σας στη δουλειά; Βοηθάτε ο ένας τον άλλο; Συνεργάζεστε καλύτερα ή είναι πιο δύσκολο το ότι είστε ζευγάρι ;

Α. Έχουμε διαφορετικές αρμοδιότητες στην εταιρεία με αποτέλεσμα ο κάθε ένας να ασχολείται με το κομμάτι του και όλα είναι ομαλά. Εγώ ασχολούμαι με ότι αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι στο εργαστήριο και η Χαρά για το εξωτερικό κομμάτι της εταιρείας όπως τα καταστήματα, το μάρκετινγκ και τα οικονομικά.

Τι θεωρείται ότι σας κάνει να ξεχωρίζεται από τα υπόλοιπα ζαχαροπλαστεία;

Α. Όσον αφορά την Λάρνακα νομίζω είμαστε το καλύτερο ζαχαροπλαστείο γιατί προσφέρουμε στην πόλη ένα καλό ποιοτικό γλυκό σε λογικές τιμές και έχουμε μια γκάμα προϊόντων όπως σοκολατάκια Λεωνίδας, τρισδιάστατες τούρτες, παγωτά, κεραστικά, κεράσματα, δώρα, αλλά και τα καλύτερα μάκαρονς.

Χ. Και ποιοτικό Ιταλικό καφέ… Να συμπληρώσω ότι είναι ίσως από τα μοναδικά ζαχαροπλαστεία όπου ο πελάτης μπορεί να καθίσει στον χώρο μας και να απολαύσει τον καφέ με το γλυκό του, έτσι όπως παλιά.

Τι γεύσεις ζητούν περισσότερο οι πελάτες σας; Πιστεύετε πως ο Κύπριος πελάτης περιορίζεται στις κλασικές γεύσεις ή ρισκάρει;

Α. Τα περισσότερα γλυκά που πουλάμε είναι με κύριο συστατικό την σοκολάτα. Αυτό δείχνει ότι ο Κύπριος πελάτης δεν ρισκάρει την αλλαγή αν και έχουμε γεύσεις για όλα τα γούστα.

Περίπου εδώ και ένα χρόνο κάνατε το μεγάλο βήμα και ανοίξατε ακόμη ένα ζαχαροπλαστείο στο Κίτι. Θα τολμούσατε να επεκταθείτε και εκτός Λάρνακας, για παράδειγμα στη πρωτεύουσα; Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Α. Είμαστε στην Λάρνακα εδώ και 17 χρόνια γιατί η εταιρεία υπήρχε από τότε με ένα μικρό εργαστήριο στην Λεωφόρο Φανερωμένης 69. Σιγά σιγά μεγαλώσαμε με αργά και σταθερά βήματα. Τώρα αν θα επεκταθούμε και εκτός Λάρνακας, θα το δείξει ο χρόνος.

Χ. Ναι εδώ και ένα χρόνο και κάτι ανοίξαμε το δεύτερο ζαχαροπλαστείο στο Κίτι όπου μας γνώρισε και η ευρύτερη περιοχή και ομολογώ πως μας αγκάλιασαν και αγάπησαν τα γλυκά μας! Τώρα όσον αφορά αν θα επεκταθούμε και εκτός Λάρνακας δεν είναι στα σχέδια μας προς το παρόν αλλά δεν το αποκλείουμε.

Φωτογραφίες Nicholas Mann

MUA Δήμητρα Μιχάηλ Κονή

Σχόλια