Άντρη Δημητρίου. Επιλέγω ρούχα για κάθε ηλικία, περίσταση και βαλάντιο
26/04/2018

Η μόδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Αν και η απόφαση να ανοίξει την δική της boutique πριν 15 χρόνια πάρθηκε εντελώς απρόσμενα, η σημαντική μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο δείχνει ότι ήταν πολύ σωστή και απόφαση σταθμός.

Πως αποφασίσατε να ανοίξετε δική σας boutique; Ήταν πάντα στις βλέψεις σας ή ήταν μια παρορμητική απόφαση;

Τυχαία θα έλεγα καλύτερα. Βέβαια από μικρή μου άρεσε να σχεδιάζω και να φτιάχνω ρούχα για τις κούκλες μου. Τα ωραία και καλοραμμένα ρούχα ήταν κάτι που πάντα μου άρεσε. Πολλές φίλες μου αλλά και συνάδελφοι από την δουλειά εμπιστεύονταν το γούστο μου, γι’ αυτό και όταν είχαν κάποια ξεχωριστή εκδήλωση μου ζητούσαν να πάω μαζί τους για ψώνια. Η απόφαση να ανοίξω δική μου boutique πάρθηκε κατά την διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών, όταν εντελώς τυχαία γνώρισα μια ιταλίδα η οποία εργαζόταν ως brandmanagerσε μεγάλο οίκο ιταλικών ρούχων. «Θα σε βοηθήσω να ανοίξεις το δικό σου κατάστημα» μου είπε. Έτσι κι έγινε. Πήγα στο Μιλάνο, πήρα την αντιπροσωπεία Kor a Kor και φυσικά έδωσα το όνομα στην boutique.

Με ποια κριτήρια επιλέγεται τα ρούχα τα οποία παραγγέλνετε;

Όταν κάνω τις παραγγελίες βλέπω μπροστά μου τις πελάτισσες μου. Υφιστάμενες και μελλοντικές. Επιλέγω ρούχα που ταιριάζουν σε διάφορες ηλικίες και σωματότυπους. Σίγουρα δεν μπορείς να καλύψεις όλα τα γούστα, προσπαθώ όμως να καλύπτω όσο το δυνατόν περισσότερο το γούστο ενός μεγάλου μέρους του αγοραστικού κοινού.

Πως θα χαρακτηρίζατε το style των ρούχων της boutique;

Τα τελευταία χρόνια εξειδικευόμαστε στο βραδινό ρούχο. Υπάρχει όμως και η cocktail συλλογή και η casual.

Σε ποιους κυρίως απευθύνεται η boutique;

Στην boutique υπάρχουν ρούχα για ηλικίες από 14 μέχρι 90 χρονών σε τιμές που ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των πελατών. Ανάλογα με το ποσό που διαθέτει η κάθε πελάτισσα, υπάρχουν τα ανάλογα κομμάτια. Συνήθως οι πελάτισσες μας είναι γυναίκες που θέλουν ένα μοναδικό ρούχο, φόρεμα κατά κύριο λόγο για ειδικές περιστάσεις.

Ποιες είναι οι τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι;

Το μπούστο έχει αναμφισβήτητα πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλοκαιρινά σακάκια με ανάλαφρες παντελόνες, πουκάμισο – φόρεμα για πιοπρωινές ή απογευματινές εμφανίσεις. Το βράδυ οι γυναίκες μεταμορφώνονται σε βασίλισσες. Παγιέτες, στρας, χάντρες, φτερά συνθέτουν τα βραδινά ρούχα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Ίσως το ότι γνωρίζω τι ζητάνε οι πελάτισσες μου. Θα τους δείξω ρούχα που τους ταιριάζουν, κολακεύουν και τις κάνει να νοιώθουν άνετα φορώντας τα, ανεξαρτήτου τιμής. Όταν προτείνεις στην πελάτισσα αυτό που της ταιριάζει και το αισθανθεί, θα σε εμπιστευτεί και θα ξαναέρθει. Αυτή είναι και η επιτυχία πιστεύω.

Έχετε σκοπό να επεκτείνετε την επιχείρηση σας στο μέλλον; Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Ναι φυσικά είναι ο επόμενος μου στόχος. Ούτως ή άλλως η κόρη μου ακολουθεί τα βήματα μου, επομένως μόλις τελειώσει με τις σπουδές της, το άνοιγμα μια ακόμα boutiqueθα είναι το επόμενο βήμα.

Τι σημαίνει style για εσάς;

Στυλ για μένα σημαίνει να δίνεις στο ωραίο ντύσιμο την δική σου προσωπικότητα. Κομψότητα ανάλογα με τον τύπο και τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας. Το στυλ είναι κάτι προσωπικό, κάτι που σε εκφράζει. Όπως είπε και η Coco Chanel η μόδα αλλάζει, το στυλ παραμένει αναλλοίωτο.

Σχόλια